După sectorul imobiliar din California, Partidul Comunist Chinez vrea să cumpere Hollywood

O companie deţinută de cel mai bogat om din China, Wang Jianlin, a făcut investiţii fabuloase într-unul dintre studiourile de filme ale Hollywood-ului, Legendary Entertainment.
Wang Jianlin, preşedintele Dalian Wanda Group.
Wang Jianlin, preşedintele Dalian Wanda Group. (Captură Foto)

Dalian Wanda Group, o companie media şi imobiliară din China, va achiziţiona un pachet majoritar de acţiuni în studioul Legendary Entertainment de la Hollywood, conform mai multor rapoarte publicate marţi.

Reuters, citând o sursă apropiată de această problemă, a raportat că Dalian Wanda Group a încheiat un contract pentru puţin peste jumătate din studioul de filme, a cărui valoare a fost estimată a fi cuprinsă între 3 şi 4 miliarde de dolari. Grupul chinez este condus de cel mai bogat om din China, Wang Jianlin. Bloomberg a raportat miercuri că averea lui Wang se ridică la aproximativ 33,3 miliarde de dolari.

Compania chineză a luat anterior anumite măsuri pentru a obţine influenţă în sectorul american de divertisment, achiziţionând lanţul de cinematografe AMC Entertainment Holdings în 2012 pentru suma de 2,6 miliarde de dolari. În China, Dalian Wanda deţine mall-uri, centre de cumpărături şi hoteluri, precum şi cel mai mare lanţ de cinematografe din ţară.

Conform Motion Picture Association, China ocupă locul al doilea pe plan global în privinţa încasărilor în sectorul cinematografic, pe primul loc fiind SUA.

Pachetul minoritar de acţiuni ce a rămas la Legendary Entertainment va fi deţinut de fondatorul şi directorul executiv al companiei precum şi de restul managerilor săi, conform Washington Free Beacon.

Părţile implicate aparent au semnat un contract, deşi acesta încă nu a fost făcut public. Totuşi, este foarte posibil ca acest acord să fie anunţat public săptămâna viitoare.

Legendary Entertainment a produs filme cu mari încasări precum The Dark Knight, Jurassic World şi franciza The Hangover.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe