După pumni, reclamaţie la Tăriceanu. Palada îl acuză pe Goţiu că i-a prejudiciat dreptul la reputaţie

După ce l-a agresat în pauza unui talk-show de televiziune pe Mihai Goţiu, sociologul Mirel Palada îl reclamă pe USR-ist lui Tăriceanu, plângându-se că acesta i-a prejudiciat dreptul la imagine şi reputaţie.
Mirel Palada
Mirel Palada (facebook.com)

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, Mirel Palada, i se plânge şefului Senatului că a fost jignit, la B1 Tv, de senatorul USR Mihai Goţiu pe care, reamintim, Palada l-a bătut la propriu în pauza publicitară a emisiunii.

În scrisoarea sa, Palada acuză un comportament şi discurs jignitor din partea lui Goţiu şi cere un punct de vedere conducerii Senatului.

Redăm scrisoare lui Palada, publicată de stirileprotv.ro.

„În cadrul emisiunii talk B1 în data de 13.09,2017, difuzată în direct la postul de televiziune B1 TV şi moderată de doamna Nadia Ciurlin, în contextul dezbaterii unor subiecte de actualitate de natură politică, dar şi juridică, senatorul Mihai Goţiu înţelege să mă insulte folosind în repetate rânduri cuvinte precum "mincinos", "nesimţit", "o nesimţire totală" la adresa subsemnatului.

În calitatea sa de invitat în această emisiune alături de Vlad Nistor – vicepreşedinte PNL şi subsemnatul - sociolog Mirel Palada, senatorul USR Mihai Goţiu face o serie de afirmaţii jignitoare la adresa subsemnatului, de natură a-mi prejudicia dreptul la imagine şi reputaţie, folosind un limbaj injurios, depreciativ, nepermis în cadrul unui program audiovizual.

„Având în vedere că acest comportament şi discurs jignitor emană de la un senator din Parlamentul României, care într-o emisiune televizată insultă în mod repetat un cetăţean, vă solicit respectuos să apreciaţi dacă prin prezenţa sa în calitate de invitat în emisiunea "Talk B1" şi prin prisma comportamentului mai sus menţionat se poate consideraa că senatorul Mihai Goţiu a acţionat sau nu în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii. Faţă de cele de mai sus, vă rog să ne prezentaţi un punct de vedere cu privire la aspectele relatate”, a cerut Palada conducerii Senatului, în scrisoarea înregistrată la biroul lui Călin Popescu Tăriceanu pe 19 octombrie.

Potrivit digi24.ro, solicitarea lui Palada ar putea fi justificată de acuzaţia de ultraj formulată de Mihai Goţiu în plângerea penală depusă pe 15 septembrie.

În Codul Penal, infracţiunea de ultraj este definită astfel: "Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime".

Ori, dacă Tăriceanu va răspunde că Goţiu nu se afla în exerciţiul funcţiei, Palada ar scăpa de acuzaţia de ultraj.