După Justiţie, presa. Tăriceanu, atac la Digi 24. Cetăţenii îl taxează dur

După ce luni de zile a tunat contra DNA, SRI, a ţinut discursuri pe tema "statului paralel", liderul Senatului lansează acum un atac şi împotriva unui post TV. Cetăţenii au reacţionat promt, transmiţându-i că are "un tupeu nemaipomenit" pentru cineva care a băgat ţara în criză.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se lansează în noi atacuri la adresa aşa-zisului „stat paralel”, atacul său începând cu o discreditare a postului Digi 24, pe care-l numeşte UM (unitate miliatară). Nu în ultimul rând, Tăriceanu susţine în postarea sa că primeşte, în fiecare zi, sesizări din partea unor cetăţeni care condamnă încălcări flagrante ale drepturilor şi libertăţilor.

"Am observat că refuzul meu de a participa la UM Digi 24, la o dezbatere despre statul paralel, a fost urmat de o serie de atacuri care au depăşit cu mult cadrul jurnalistic normal”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Potrivit liderului ALDE, statul de drept din România este sub asediul sistemului paralel de putere, iar majoritatea românilor "văd cu îngrijorare că România a cunoscut un regres uriaş în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, inclusiv faţă de primii ani de după 1990, când o serie de instituţii de forţă nu se reformaseră încă."

"În fiecare zi, la biroul de la Senat primesc sesizări din partea unor cetăţeni care condamnă încălcări flagrante ale drepturilor şi libertăţilor. Când merg în teritoriu, vorbesc cu oameni care îmi împărtăşesc îngrijorările lor. Pe prima pagină a ziarelor şi la televiziuni, românii au văzut o avalanşă de cazuri care arată abuzurile comise de cei care lucrează în aşa-zisul câmp tactic.

În ultimul timp, au apărut noi şi noi dovezi legate de încercările de denaturare a procesului democratic de către statul paralel. Sunt multe semne de întrebare legate de încercarea de influenţare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2009, atunci când şefi ai instituţiilor de forţă stăteau la masă cu oameni politici. Avem şi certitudini legate de abuzuri ale statului paralel împotriva oamenilor politici, în încercarea de a influenţa momente electorale cheie. Un astfel de moment a fost în 2014, atunci când a existat un mandat de supraveghere pe numele mai multor politicieni, printre care m-am numărat", scrie liderul ALDE pe pagina sa de Facebook.

Nu în ultimul rând, Tăriceanu ţine să precizeze că, într-un stat de drept, Parlamentul este unica autoritate legiuitoare însă în România, "avem declaraţii din partea celor care trebuie să aplice legea, prin care este pus sub semnul întrebării dreptul Parlamentului de a legifera."

"Ştiu că cei care semnează pe ştatul de plată al statului paralel vor merge până în pânzele albe pentru a nega evidenţele. Vor spune că nu există statul paralel, că în România drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt respectate la virgulă şi că toate dezvăluirile din presă sunt excepţii ce trebuie ignorate. Este ceea ce face UM Digi 24, unde nu am auzit un cuvânt despre abuzurile la care sunt victime cetăţenii.

Adevărul nu poate fi însă negat la nesfârşit. Mai mult, sper că enunţând aceste adevăruri, în mod repetat, în spaţiul public voi contribui la demascarea manipulării la care sunt supuşi cei care aparţin unei minorităţi şi care aleg să iasă în stradă pentru a proteja, fără voie, sistemul paralel", concluzionează Tăriceanu.

În mod previzibil, postarea lui Tăriceanu a stârnit reacţii, unii cetăţeni reamintindu-i lui Tăriceanu că e el şi colegii săi la putere apără mai degrabă drepturile puşcăriaşilor iar alţii că nu e cel mai în măsură să vorbească, având în vedere că e autor de "bileţele roz."

Redăm câteva reacţii

"Dacă respectarea drepturilor înseamnă condiţii mai bune pentru puşcăriaş decât pentru bolnav atunci mă (...) pe ele drepturi. Puşcăriaşul a furat, violat, ucis etc. şi are nevoie de condiţii ca la hotel în puşcărie în timp ce bolnavii mor în condiţii mai rele decât la puşcărie. Păi dacă în 2000 de ani puşcăria nu şi-a executat misiunea ei principală, reabilitarea, păi atunci s-o facem de groază ca să le fie frică măcar de condiţii. (...) hmmm drepturi spuneţi şi că reprezentaţi voinţa poporului ??? Spuneţi-mi cine doamne a cerut preţuri uriaşe la mâncare şi carburanţi???? cine a cerut salariul mai mic decât în decembrie??? cine a cerut să moară în spital dar puşcăriaşul să fie ţinut în puf??? cine a cerut ca parlamentarii să aibe salarii de peste o sută de milioane (lei vechi) dar ei să moară cu pensie de 400 ron când întreţinerea şi alte taxe sunt 700???? unde e vocea asta??? că eu n-o aud!", scrie Alexandru.

"'Statul paralel ' pe care îl tot flutură aceşti golani din parlament este bau-bau 'l pe care vor să-l desfiinţeze cu orice preţ şpăgarii din ultimii 28 de ani. SRI - ul şi Justiţia au sesizat ce lepre mişună în lumea politică şi încearcă să facă un pic de curăţenie. La ce vă aşteptaţi din partea hoţilor cu puterea în mână, să stea cu mâinile încrucişate. Când ai 2 penali (dintre care unul cu acte în regulă) în fruntea Parlamentului, adică cei care trebuie să facă legile e "normal " să se opună la prevederi menite să ducă la o mai mare stricteţe. Poliţiştii şi jandarmii pot fi batjocoriţi de orice gloabă în spaţiul public. Asta e ţara pe care o vrem. Mergeţi la vot de fiecare dată şi vom afla cine şi ce doreşte să facă cu această ţară", adaugă Aurel.

"Pt cineva care aţi fost votat de 5% din 18% prezenţi la vot, pt cineva care a făcut milioane de euro din afaceri cu citroen şi peugeut, pt cineva care trimitea bileţele roz lui Băsescu, pt cineva care a băgat ţara în criză, aveţi un tupeu nemaipomenit! Morală nu aveţi, un iluminat nu sunteţi nici pe departe, schimbatul a 5 neveste ne dovedeşte lipsa şi a caracterului. Deci dl moliceanu, aţi obţinut o funcţie în senat fiind preşul penalilor. În afară de asta,de ce sinteti bun?", îl întreabă Cristina pe Tăriceanu.

"Marele regres e de când sunteţi voi la putere, You & Dragnea. Voi sunteţi adevăratul stat paralel. Duceţi ţărişoara asta în prăpastie!", opinează Alexandru.

"Cât tupeu aveţi, tocmai dumneavoastră să vorbiţi de domnia legii. Şi de Constituţie. Cum rămâne cu scrisoarea pe care dumneavoastră şi domnul Dragnea le-aţi transmis-o Departamentului de Stat în numele Parlamentului? Sau nu prea le aveţi cu art. 2 din Constituţie şi faptul că suveranitatea nu poate fi exercitată în numele unui grup?", îl întreabă Georgiana pe liderul ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne