După Codul penal, Parlamentul dă iama şi în legislaţia civilă. Securitatea raporturilor juridice în pericol

La Camera Deputaţilor au fost votate noi motive de revizuire în materie civilă care pot pune în pericol securitatea raporturilor juridice, explică Diana Olivia Hatneanu de la APADOR-CH într-un interviu acordat Hotnews.
Sedinta la Parlament
Sedinta la Parlament (Mihut Savu / Epoch Times)

Expert la Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH), Diana Olivia Hatneanu a explicat pentru Hotnews.ro modul în care au fost adoptate aceste patru amendamente prin care se introduc noi motive de revizuire şi riscurile ulterioare adoptării acestora.

„În următoarele 12 luni de la intrarea în vigoare a legii cu noile motive de revizuire, aşa largi cum sunt, există posibilitatea teoretică a formulării de revizuiri împotriva tuturor hotărârilor civile pronunţate vreodată”, explica Hatneanu.

Ceea ce a atras atenţia a fost aprobarea unei ordonanţe de urgenţă care ar avea legătură cu adoptarea acestor amendamente cu o zi înainte de votul din plen.

“Parlamentul a votat marţi OUG 95 din 2016, însă Comisia Juridică a adoptat cu o zi înainte de votul în plen patru amendamente prin care se introduc noi motive de revizuire. Înalta Curte a sesizat Curtea Constituţională, acuzând că proiectul a fost adoptat cu încălcarea principiului bicameralismului”.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne