Dumitru Alaiba: Dezvăluirile lui Vitalie Proca, mai grave decât ”Pădurea Domnească”

După declaraţiile interlopului Vitalie Proca despre activitatea din umbră a liderului PDM, activistul Dumitru Alaiba afirma că Dodon şi Plahotniuc nu ar fi politicieni adevăraţi. Unul ar fi ”şef de gospodărie” iar altul ”racketer”.
Dumitru Alaiba, expert Centru de Politici şi Reforme
Dumitru Alaiba, expert Centru de Politici şi Reforme (tedxchisinau.com)

În contextul declaraţiilor făcute joi seară de interlopul Vitalie Proca în cadrul unei emisiuni televizate, precum că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunţov, Igor Dodon susţine că acum este nevoie de alegeri parlamentare anticipate, care vor permite demolarea sistemului actual din R. Moldova, fiind asigurată o anchetă şi o justiţie obiectivă şi echitabilă, care va scoate adevărul la suprafaţă.

”De la actualul sistem nu ne putem aştepta la procese şi reacţii adecvate. Eficienţa anchetei va fi posibilă numai după instaurarea unei noi majorităţi parlamentare, socialiste. În rest, este regretabil că cetăţenii trebuie să fie martorii unor reglări de conturi, în public, între grupări care sunt departe de agenda socială şi economică a oamenilor simpli”, a comentat şeful statului pe pagina sa de socializare.

În context, activistul civic, Dumitru Alaiba expert la Centrul de Politici şi Reforme a ţinut să menţioneze că după interviul difuzat la JurnalTV a aşteptat cu sufletul la gură reacţia preşedintelui Igor Dodon ”luptător cu oligarhii şi ocrotitor al valorilor creştine (cum ar fi să nu furi, să nu omori, de exemplu)”.

”Nu are planificat nici un briefing? Nici o conferinţă de presă? Oportunitate să sari peste un adversar rănit şi să-l termini politic. Aşa e în politică. Doar că ei nu-s politicieni - nici unul, nici altul. Unul e zavhoz, (şef de gospodărie n.r.) altul e racketer. Ce am văzut/auzit la emisiunea de ieri e mai grav decât Pădurea Domnească. Mai grav decât orice am auzit până acum despre uzurpator”, a concluzionat Dumitru Alaiba.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a anunţat că Vladimir Plahotniuc nu comentează acuzaţiile interlopului moldovean Vitalie Proca, potrivit cărora ar fi fost plătit de liderul PD pentru a-l omorî pe bancherul rus Gherman Gorbunţov. ”Avocaţii urmează să examineze din punct de vedere juridic, întrucât sunt declaraţii false pentru care legislaţia din România, dar şi din Republica Moldova prevede sancţiuni.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe