Dublul anunţ făcut de Zuckerberg: "S-a născut Max. Voi dona 99% din acţiunile Facebook"


Familia Zuckerberg
Familia Zuckerberg (Facebook)

Mark Zuckerberg devine tată. Şi pentru a face cadou o "lume mai bună" fiicei sale nou-născute, Max, CEO Facebook şi soţia sa Priscilla Chan s-au oferit să doneze 99% din acţiunile lor - evaluate în prezent la 45 de miliarde de dolari. Cu acest scop, aceştia au creat Chan Zuckerberg Initiative.

Anunţul, cu o scrisoare lungă adresată fiicei sale, a fost publicat pe reţeaua socială.

Scrisoarea către fiică

"Ca toţi părinţii, vrem ca tu să creşti într-o lume mai bună decât a noastră. Ne vom îndeplini rolul nostru pentru ca acest lucru să se întâmple, nu doar pentru faptul că te iubim, ci şi pentru că avem o responsabilitate morală faţă de toţi copiii din generaţia următoare", declară Zuckerberg într-o scrisoare către fiica sa Max, postată pe pagina de Facebook împreună cu o fotografie a familiei Zuckerberg. "Una dintre cele mai mari oportunităţi pentru generaţia ta este de a oferi tuturor accesul la Internet". Internetul - subliniază Zuckerberg - "Oferă educaţie pentru cei care nu locuiesc în apropierea unei şcoli bune. Este atât de important încât pentru fiecare zece persoane care obţin acces la internet, circa o persoană scapă de sărăcie şi aproximativ un nou loc de muncă este creat. Chiar şi astăzi, mai mult de jumătate din populaţia mondială nu are acces la internet."

Misiunea lui Mister Facebook

Zuckerberg admite, totuşi, că "tehnologia în sine nu va rezolva problemele. O lume mai bună este construită pornind de la crearea unor comunităţi mai puternice şi mai sănătoase". Dar el priveşte spre viitor. "Este mult de făcut pentru ca generaţia ta să trăiască într-o lume mai bună. Cu următoarea generaţie a familiei Chan Zuckerberg, începem şi Iniţiativa Chan Zuckerberg pentru a uni oamenii din toată lumea, cu scopul de a promova potenţialul uman şi egalitate pentru toţi copiii generaţiilor viitoare." "Vom dona 99% din acţiunile noastre Facebook, care în prezent valorează 45 miliarde de dolari, în cadrul misiunii de a duce înainte acest proiect. Ştim că este o contribuţie mică în comparaţie cu toate resursele şi talentele care deja lucrează la aceste probleme", subliniază Zuckerberg.

Scrisoarea se încheie cu semnătura "Mama şi Tata".

Odată cu naşterea fetiţei sale, Max, Zuckerberg, îşi ia două luni de concediu de paternitate, aşa cum a anunţat în ultimele săptămâni.

Scrisoarea lui Mark Zuckerberg pentru fiica sa a fost postată marţi, 01.12.2015.