Drum nereparat de 25 de ani la Galaţi. Cetăţenii au ieşit la un protest pe 4 roţi

Indignaţi că îşi distrug maşinile pe un drum naţional nereparat de 25 de ani, zeci de şoferi au circulat astăzi în coloană, cu 30 de kilometri la oră, ca formă de protest faţă de indiferenţa administratorului drumului.
(ETIENNE LAURENT / AFP / Getty Images)

Zeci de şoferi şi-au condus maşinile în coloană, cu viteza redusă pe Drumul Naţional 24D, între Galaţi şi Vaslui, în semn de protest faţă de starea deplorabilă a şoselei care, susţin ei, nu a mai fost reparată de peste 25 de ani, fiind acum plină de gropi şi denivelări, relatează Mediafax.

La protest au luat parte aproximativ 30 de şoferi care şi-au montat pe maşini bannere cu mesaje precum: „Vă rugăm asfaltaţi drumul” şi „Ne-am săturat de gropi şi nepăsare”. De asemenea, şoferii au scandat împotriva autorităţilor şi au acuzat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi autorităţile locale că au abandonat şoseaua care, în ultimii 25 de ani, a fost doar „peticită”.

Cetăţenii, care au organizat protestul pe Facebook au acuzat că DN 24D este plin de gropi şi denivelări. Totodată, aceştia s-au declarat nemulţumiţi şi de faptul că pe drumul care leagă oraşele Galaţi şi Vaslui nu sunt staţii de carburanţi şi nici indicatoare rutiere moderne.

„Am iniţiat protestul pe Facebook, exasperat de starea deplorabilă a drumului. De 25 de ani se fac doar peticiri, niciodată nu se asfaltează complet. Nu sunt servicii, nu există nicio benzinărie iar acolo unde s-au făcut reparaţii calitatea este foarte proastă. De pildă, în urmă cu două săptămâni s-au acoperit nişte gropi dar asfaltul deja a sărit”, a declarat iniţiatorul protestului, Florin Vlad.

Protestul s-a încheiat fără incidente, iar participanţii şi-au anunţat intenţia de a organiza şi alte acţiuni în cazul în care drumul nu va fi asfaltat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne