Drulă: Şeful companiei de drumuri a comis "un fake news grosolan". E incredibil cum a putut minţi publicul

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă (Facebook.com / Cătălin Drulă)

Directorul companiei de drumuri CNAIR, Narcis Neaga, se face responsabil de "un fake news grosolan" privind autostrada Lugoj-Deva, a acuzat luni, pe pagina sa de socializare, deputatul USR Cătălin Drulă.

Reprezentantul USR a citat declaraţia şefului CNAIR de azi-dimineaţă: "[O nouă] alunecare de teren s-a produs în acelaşi loc ca precedenta. Cea de acum o lună fusese remediată de constructor. Ele au loc pe fondul unor ploi abundente, ploi de 45 de zile, fără precedent".

Care e însă realitatea, potrivit lui Cătălin Drulă:

1) Alunecarea iniţială nu a fost remediată de constructor.

2) Nu au avut loc ploi abundente, fără precedent, în ultimele 45 de zile. E o minciună sfruntată - vremea a fost mai degrabă uscată şi cu precipitaţii sub media anuală.

3) Nu s-a produs o nouă alunecare de teren. Zona afectată e aceeaşi, dar s-a început în sfârşit, după aproape 2 luni, degajarea materialului ceea ce evident duce la noi scurgeri.

"Este incredibil cum poţi minţi publicul în asemenea hal când lucrurile sunt verificabile uşor - aproape săptămânal sunt filmări din dronă făcute de pasionaţii din zonă. Scopul dezinformării: coaserea cu aţă albă a unei explicaţii privind eşecul de terminare a celor 100 km promişi de autostradă", a conchis Cătălin Drulă.