Drulă, atac frontal la PNL: "Blaturile întâi. Ţara, pe urmă"

Catalin Drula
Catalin Drula (Epoch Times România)

Deputatul USR Cătălin Drulă, parte din lidershipul partidului, lansează un atac dur la adresa PNL-ului şi a preşedintelui Iohannis, acuzându-i că sunt mai preocupaţi de combinaţii politice decât de rezolvarea crizei.

Concret, la scurt timp după ce premierul desemnat Florin Cîţu a anunţat lista Guvernului, Drulă i-a reproşat acestuia că nu a avut niciun fel de consultări cu USR. Reamintim că premierul desemnat a anunţat că luni vor începe consultările şi că nominalizarea lui Cîţu - unul dintre personajele cele mai detestate de PSD - ar intra, se pare, în logica declanşării anticipatelor pe care şi USR a declarat în repetate rânduri că şi le doreşte. Deci, cu alte cuvinte, şansele ca acest guvern să fie învestit, cu sau fără prezenţa USR, sunt aproape egale cu zero.

Redăm postarea lui Drulă

"BLATURILE ÎNTÂI. ŢARA, PE URMĂ

Am mers cu bună-credinţă la întâlnirea cu Preşedintele Iohannis ca să găsim o cale de ieşire din criza politică. Din păcate, ne-a fost clar rapid că Preşedintele şi PNL sunt mai degrabă preocupaţi de combinaţii politice pentru maximizarea şanselor electorale, decât de rezolvarea crizei.

Am sperat totuşi după desemnarea dlui. Cîţu că există dorinţa reală de a construi o majoritate care să includă USR. Ne-am exprimat disponibilitatea şi dorinţa de a participa deplin la o guvernare bazată pe această majoritate.

Ne-am lămurit rapid prin atitudinea PNL şi a dlui. Cîţu care nu au avut până (în) acest moment niciun fel de consultări cu USR. În mod sigur, nu poţi construi telepatic o formulă de guvernare şi o majoritate.

Nu poţi avea consultări DUPĂ ce faci lista guvernului şi programul de guvernare. Decât dacă le faci de formă şi dacă aroganţa îţi e mod de lucru.

Din păcate, atitudinea PNL şi PSD este orientată strict către câştigul electoral din vară. Ţara, criza politică şi potenţiala criză de sănătate sunt pe planul doi. Pe locul unu, sunt aceleaşi blaturi de care românii sunt sătui până peste cap".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne