Dragnea vrea ca noul şef al SIE să fie un om politic

În fruntea SIE ar fi preferabil să fie numit un om politic, opinează Dragnea, adăugând că nu vrea să facă negocieri la televizor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

La şefia SIE ar fi indicată numirea unui om politic, a declarat joi liderul PSD, Liviu Dragnea, adăugând că decizia preşedintelui de a face o discuţie preliminară cu majoritatea pentru alegerea directorului SIE este una înţeleaptă, relatează Agerpres.

''Cred că este o decizie înţeleaptă. Altă variantă ar fi un blocaj. Dacă primim o propunere de care nu ştiam şi o respingem, domnul Predoiu (adjunctul directorului acestui serviciu, n.red.) rămâne la SIE până la pensie. Nu vreau să fac negocieri la televizor, dar cred că principiul simetriei care a fost folosit în trecut nu este greşit'', a declarat joi, la Tulcea, preşedintele PSD.

Liviu Dragnea a mai opinat că din punctul de vedere al profilului ar fi indicat ''un om politic cu un anumit pachet de calităţi''.

Întrebat ce părere are despre noul prim-adjunct al directorului SRI, Răzvan Ionescu, preşedintele PSD a menţionat că nu-l cunoaşte şi şi-a exprimat speranţa că înlocuitorul lui Coldea va fi un profesionist.

"Am înţeles că este tânăr, foarte bine pregătit în zone operative destul de specializate şi sper să facă echipă bună împreună'', a afirmat Dragnea.

Reamintim că miercuri, şeful statului a declarat că nu se grăbeşte să numească un nou director al SIE şi că va discuta pe acest subiect cu majoritatea parlamentară înainte ca propunerea să fie anunţată public.

''Dacă va fi politician sau nu, rămâne de văzut'', a precizat preşedintele României.