Dragnea: Victor este foarte atacat, din toate părţile, ca şi mine, ca şi Călin

Partidul Social Democrat a hotărât: fostul premier Victor Ponta nu este transferabil, nu pleacă la nicio altă formaţiune, a fost mesajul transmis de liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta este un om în care partidul a investit mult şi nu este "transferabil", experienţa sa urmând să fie folosită după alegeri, a declarat duminică seara, la Antena 3, preşedintele PSD Liviu Dragnea, în contextul discuţiilor despre o eventuală plecare a colegului său la altă formaţiune politică.

"Chiar el recunoaşte că nu e liber de contract. Deci, PSD a hotărât: nu e transferabil. Eu nu cred în nicio ştire, niciun zvon, nicio campanie de presă prin care se sugerează că Victor ar pleca din PSD. Nu cred că va face lucrul acesta. Cum de altfel nu cred că după alegeri Victor Ponta trebuie să rămână doar deputat şi atât.

Victor Ponta e un om în care PSD a investit foarte mult, cu bogată experienţă acumulată, experienţă care trebuie folosită şi eu sper să fie folosită după alegeri. Victor Ponta, dacă are de câştigat, are de câştigat din PSD, dacă vorbim foarte pragmatic", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

În opinia preşedintelui PSD, nici alţi foşti membri ai Cabinetului Ponta nu ar pleca din partid aşa cum s-a vehiculat în presă.

"Eu am vorbit şi cu Bănicioiu şi cu Teodorovici şi cu Rovana Plumb. Sunt oameni implicaţi, care vor să se implice în continuare. PSD a investit în aceşti oameni. Eu nu-i ştiu pe niciunul dintre aceşti oameni să fie lipsiţi de caracter. Nici Victor Ponta, nici ei. Victor Ponta, în primul rând, nu e Mircea Geoană. Asta e clar", a opinat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă Victor Ponta s-ar putea afla într-o perioadă dificilă, liderul PSD a subliniat că fostul şef al Executivului este în prezent ţinta a numeroase atacuri, dar şi-a exprimat convingerea că va depăşi această etapă.

"Victor este foarte atacat, din toate părţile, ca şi mine, ca şi Călin. M-am tot gândit de ce reacţionează aşa. Este frământat, e normal să fie supărat. E şi o diferenţă de vârstă, sunt zece ani între noi. Asta se simte: o experienţă de zece ani, o piele mai tăbăcită te ajută la un moment dat să gestionezi mai liniştit lucrurile astea. Eu cred că perioada asta va trece la Victor şi el va reveni în prim plan în muncă, în campania PSD, unde e nevoie de el", a arătat Liviu Dragnea.