Dragnea, veste bună pentru "penali": Vor putea face parte din viitorul Cabinet Dăncilă

Politicienii care au probleme penale vor putea face parte din Guvernul Dăncilă, susţine liderul PSD Liviu Dragnea, argumentând că a luat această decizie pentru că nu mai vrea ca "alte instituţii" să aibă un cuvânt de spus în formarea Executivului.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Membrii PSD care sunt cercetaţi penal vor putea face parte din viitorul Cabinet Dăncilă, a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Întrebat apoi de ce nu se vor respecta criteriile de integritate pe care le dorea fostul premier Mihai Tudose în privinţa miniştrilor, şeful PSD a făcut o grimasă şi a replicat: "Am hotărât să ne facem noi Guvernul şi nu alte instituţii".

Cât despre situaţia vicepremierului Paul Stănescu care riscă să fie pus sub urmărire penală în curând, o cerere în acest sens fiind depusă de procurorii anticorupţie la Înalta Curte, liderul PSD a precizat:

"Dacă mă lansez într-o analiză şi dacă aş spune exact ce gândesc, bineînţeles că vor sări foarte mulţi şi dintre dumneavoastră şi dintre aşa- zişi gardieni ai statului de drept că influenţez justiţia. Dar, nu i-am văzut sărind când procurorul general ameninţa public Curtea Constituţională, când alţii domni şi doamne îşi dau cu părerea şi fac presiuni pe justiţie. Chiar nu este nevoie să-mi dau cu părerea că în spaţiul public se descifrează această acţiune care din păcate nu este singulară. Este o lovitură disperată, nu e o lovitură de imagine".

Întrebat dacă va mai fi un Guvern cu epoleţi, preşedintele PSD a răspuns: "Mai pot eu să fiu sigur?! Sigur premierul nu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne