Dragnea: USR e un partid de extremă dreaptă, radical. Vrea o conducere dictatorială în România

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac dur la adresa USR, partid pe care îl cataloghează de "extremă dreaptă, radical", care ar dori o conducere dictatorială.
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD);
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat dur vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce USR i-a cerut demisia din fruntea Camerei Deputaţilor pe motiv că trei sferturi dintre modificările care au vizat Codurile penale au picat la Curtea Constituţională.

"Domn’le, am înţeles, până când acest partid de extremă dreaptă, acest partid radical, USR, va rămâne singur în România şi să aibă o conducere dictatorială, pentru că asta este esenţa atitudinii lor, o activitate de conducere fără niciun pic de dialog dar prin forţă şi prin duritate, până atunci parlamentarismul există, pentru că este esenţa democraţiei. Deocamdată ei trebuie să dea răspunsuri la faptul că au avut finanţare ilegală a partidului în anumite campanii. Sigur că acum au protecţie din partea organelor statului, dar, la un moment dat, trebuie să dea răspuns şi la întrebarea asta cineva, s-o găsi un procuror în România vreodată care să lămurească şi aceste lucruri, pentru că vorbim de ilegalităţi, iar în ceea ce priveşte decizia CCR să aşteptăm motivarea", a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD a transmis că nu are de gând să-şi dea demisia din fruntea Camerei Deputaţilor.

"Nu i-am auzit urlând, criticând, înjurând sau ţipând în toată perioada în care codurile penale adoptate şi susţinute, elaborate, de Monica Macovei şi acoliţii au avut deja peste 150 şi ceva de articole declarate neconstituţionale, articole pe care mii de oameni din România au suferit şi suferă în continuare. Deocamdată, Parlamentul României rămâne în această structură chiar dacă nu convine USR", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne