Dragnea: Sper că ALDE nu e în pericol de scindare. Umblă zvonul că Daniel Constantin...

Umblă zvonuri că Daniel Constantin, unul dintre cei doi lideri ai ALDE, s-a întâlnit cu mai mulţi colegi din partid şi că ar vrea să facă paşi în direcţia scindării partidului, susţine liderul PSD Liviu Dragnea, adăugând însă că a vorbit cu politicianul care i-a spus că nu are astfel de gânduri.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi mai mulţi colegi de-ai săi în frunte cu fostul premier Victor Ponta s-au declarat nemulţumiţi de modul în care conduce partidul, preşedintele PSD Liviu Dragnea dă asigurări, la România TV, că nu există pericolul unei scindări şi îşi exprimă speranţa ca acesta să fie cazul şi la ALDE, unde se zvoneşte, de asemenea, că situaţia este tensionată între cei doi co-preşedinţi.

Întrebat dacă crede că se poate repeta scenariul ruperii USL în ceea ce priveşte coaliţia de guvernare PSD-ALDE, Dragnea a răspuns negativ.

"Nu cred. Asta nu înseamnă că cineva sau mai mulţi n-ar dori lucrul ăsta. Probabil poate să fie o dorinţă politică legitimă a unor partide. Nu ştiu dacă sunt şi instituţii implicate aici, dar, dincolo de exterior, cel mai greu este de gestionat puterea pe care o câştigi prin vot, printr-un vot legitim PSD nu este în pericol de scindare, categoric nu. Sper că nici ALDE să nu fie în acest pericol", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că a făcut tot ce a fost posibil ca relaţiile dintre co-preşedinţii ALDE să fie unele bune.

"Eu am făcut tot ce mi-a stat în putinţă, şi fac în continuare ca bun prieten, ca relaţiile dintre domnul Tăriceanu şi domnul Daniel Constantin să fie relaţii bune. Şi sper să dureze, pentru noi e important ca lucrurile în ALDE să fie în regulă, pentru că am auzit tot felul de zvonuri, în ultima perioadă, în ultimele zile, sper să nu fie adevărat. Dar, din punct de vedere al PSD, PSD-ul nu e în pericol de scindare", a precizat Dragnea.

Întrebat despre ce fel de zvonuri e vorba, Dragnea a replicat: "Că domnul Daniel Constantin s-a întâlnit cu mai mulţi oameni, că ar vrea să facă nu ştiu ce paşi. Am vorbit cu domnul Daniel Constantin, mi-a zis că nu are astfel de gânduri, cel puţin aşa mi-a zis".