Dragnea şi Tudose mai scot una din jobenul magic: "Casa română de Comerţ"

Premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au o nouă idee: vor să înfiinţeze un sistem naţional de colectare a produselor locale pentru piaţa internă şi export, Casa română de Comerţ.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

În foarte scurt timp - în maxim o lună - va fi înfiinţată Casa română de Comerţ, o companie de stat care vizează colectarea produselor româneşti şi valorificarea acestora atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă, a anunţat marţi, după o discuţie cu premierul, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Am vorbit cu primul-ministru şi, în foarte scurt timp, vom înfiinţa o Casă română de Comerţ, o companie de stat care să înceapă să se implice în relaţiile şi de import-export şi de preluare a produselor agricole şi legumicole şi zootehnice. De exemplu, sunt foarte multe cereri de miei, de oi din diverse ţări, din Golf, sunt, de asemenea, solicitări mari din China, de cantităţi uriaşe de carne. Este aproape imposibil ca un trader să vină să 'se plimbe' prin România şi să găsească el o sută de mii de capete sau două sute de mii de capete de oi sau de miei. De asemenea, cu cerealele, cu legumele la fel", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD a subliniat că viitoarea companie, odată ce va fi înfiinţată, va deveni un actor foarte important în domeniu.

"Sigur că unii se vor supăra, ne vor critica, dar până la urmă interesul nostru este al producătorilor români. Va fi înfiinţată în maximum o lună, să vedem dacă e nevoie de Hotărâre de Guvern sau de lege", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne