Dragnea şi Tăriceanu, mişcare strategică: Cazul Lazăr ajunge la CCR-ul lui Dorneanu

Comisia de anchetă formată la cererea cuplului politic Dragnea-Tăriceanu a tot insistat să primească o copie după dosarul alegerilor din 2009, însă procurorul general s-a ţinut tare pe poziţii şi a refuzat să dea curs unei astfel de solicitări. Conflictul ar putea ajunge acum la Curtea Constituţională.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Cum Parchetul General condus de Augustin Lazăr a refuzat să pună la dispoziţia Comisiei parlamentare pentru anchetarea alegerilor din 2009 o copie a dosarului (clasat) vizând scrutinul cu pricina, şefii celor două camere din Parlament, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, vor avea joi o întâlnire pentru a discuta despre sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la un eventual conflict juridic între Parlament şi Ministerul Public.

"Domnul Tăriceanu vine la mine şi discutăm. Din punctul meu de vedere această sesizare trebuie făcută, e redactată, trebuie doar să o trimitem", a declarat liderul PSD Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

În luna iulie, Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 a propus ca preşedinţii celor două camere parlamentare să sesizeze CCR condusă de Valer Dorneanu în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Ministerul Public.

Procurorul general a explicat că "nu există dispoziţii legale care să permită transmiterea unor fotocopii ale dosarelor penale către o comisie parlamentară sau, în general, către o altă instituţie extrajudiciară", iar un astfel de precedent ar putea avea impact şi consecinţe asupra întregului sistem judiciar. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne