Dragnea şi Ponta, din nou împreună. "I-am cerut lui Victor să se ocupe de banii românilor"

"VP" nu mai pleacă la Partidul România Unită. Fostul premier a bătut palma cu liderul PSD Liviu Dragnea şi vor face echipă pentru parlamentare, urmând să se ocupe în continuare de partea de finanţe din programul de guvernare al PSD.
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta
Declaraţii de presă la sediul PSD 1. În imagine, Liviu Dragnea şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Nu numai că Victor Ponta se va afla pe listele PSD la alegerile parlamentare din iarnă, dar a primit şi responsabilitatea de a se ocupa de partea de finanţe a programului de guvernare, cu alte cuvinte de "banii românilor", a anunţat luni, la finalul întâlnirii cu fostul premier, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"Am vorbit despre partid, despre campanie, despre liste, i-am cerut lui Victor să se ocupe de partea de finanţe publice şi toate chestiunile adiacente în programul de guvernare şi a acceptat. O să discutăm tot programul de guvernare la Comitetul Executiv Naţional săptămâna viitoare.

I-am cerut exact ce-mi cer şi mie - să muncim împreună şi cu ceilalţi colegi pentru România, aşa cum a făcut mereu. Şi munceşte în PSD, este membru în PSD, va fi pe listele noastre. Am spus-o şi ieri, nu ştiu cât mai româneşte să spun, azi şi mai apăsat. Este un subiect închis din punctul meu de vedere şi al lui. Nu cerem ceva în mod special cuiva, dar fiecare ne-am împărţit sarcinile în partidul ăsta, aşa cum am făcut în permanenţă.

Şi faptul că va coordona partea de bani pentru români mie îmi dă foarte multă linişte şi multă încredere, atât pentru conţinutul programului de guvernare în partea asta, cât şi pentru şansa ca românii să înţeleagă mult mai bine ce vrem noi să facem", a precizat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Fostul premier Victor Ponta - care s-a declarat mulţumit că i s-a dat "ce are de făcut în cadrul echipei" - a ţinut să sublinieze că PSD ştie se ocupe de banii românilor şi de viaţa companiilor.

"Liviu Dragnea mi-a cerut să mă ocup de ceva ce cred că mă şi pricep şi mi-a şi ieşit bine, şi anume banii românilor. Cunosc foarte bine şi ce înseamnă FMI, Comisie Europeană, Banca Mondială, deficit şi aşa mai departe. (...) Îmi doresc ca pe 11 decembrie să obţinem un scor cum am obţinut în 2012, nu mai e Crin, dar e Călin. Poate oamenii ne vor da o a doua şansă. M-am bucurat că oamenii din PSD au fost solidari cu mine, Liviu ştie foarte bine ce înseamnă să fii acuzat pe nedrept", a adăugat Victor Ponta.

Preşedintele PSD susţine că nu a discutat cu Victor Ponta despre funcţii, pentru că o discuţie pe această temă ar trebui făcută în aceste trei luni care au rămas până la alegerile parlamentare.

"Cred că oamenii sunt mai interesaţi de ceea ce facem pentru ei. Le dăm o şansă adversarilor noştri care nu au program de guvernare să înceapă discuţii despre persoane", a motivat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne