„Dragnea şi Iliescu se răzbună!” PSD, acuzat că-i condamnă premeditat pe "decreţei" la sărăcie

Liviu Dragnea, PSD, Iliescu se răzbună pe generaţia care a dus greul în anii de tranziţie, generaţia care s-a opus comunismului "cu faţă umană" şi care în aceste zile se opune planurilor PSD de a duce România la est, a acuzat senatorul Florin Cîţu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD-ul condus de Liviu Dragnea plăteşte pensiile de azi cu bani furaţi din pensia "decreţeilor", a atras atenţia sâmbătă, pe pagina sa de socializare, senatorul PNL Florin Cîţu, într-o postare intitulată "Decreţeii, generaţie de sacrificiu, furată şi de PSD".

"Este sâmbătă şi încerc să vă distrag atenţia de la fumigena cu care ne intoxică PSD. De un an de zile fac acelaşi lucru. Se fac că se ceartă. Noi ne uităm la ei ca la o luptă între interlopi. Nu avem favoriţi, dar te uiţi pentru că este la TV. Astăzi vă propun un alt subiect. E sâmbătă şi din ce am văzut eu, PSD nu prea se ceartă sâmbăta pentru că sunt şanse mici să fie mediatizaţi", a declarat Cîţu.

Liberalul şi-a aplecat atenţia asupra "efectelor criminale ale naţionalizării parţiale" a fondurilor care erau destinate Pilonului 2 de pensii.

"Până la 31 decembrie 2017, statul transfera până la 6% din venit către Pilonul 2. Pilonul 2 este administrat de firme private iar până acum a avut randamente cu o medie de 10% pe an. Din 2018, statul transferă doar 3,7% din venit către Pilonul 2. Parcă îi aud pe Dragnea-Tudose-Vâlcov-Olguţa. Aşa, şi? Probleme boss? Da. Big problem! Să vă zic ce se întâmplă. Fondul contribuţiilor destinate pensiilor a intrat pe deficit în 2008. Deficit structural, după ce mai multe categorii de cetăţeni care nu au contribuit au primit pensii şi după ce pensiile au fost mărite din pix", a precizat Cîţu.

Potrivit senatorului, din acel moment, deficitul structural a fost cărat de la un an la altul şi bineînţeles a crescut.

"Ce s-a gândit duoul toxic Dragnea-Vâlcov în 2017? Ok, creştem pensiile dar asta înseamnă un deficit şi mai mare. Mi-l şi imaginez pe Liviu cum într-o şedinţă de "brain storming" îl întreabă pe Vâlcov: „Ia să te văd, Dariuse, cum acoperi deficitul ăsta. Că de dat este uşor să dai. Nu dai de la tine”. Atunci, mi-l imaginez pe Darius că îi spune lui Liviu o versiune distorsionată a fabulei "Greierele şi Furnica" în care greierele fură (naţionalizează) tot ce a strâns furnica în timpul verii", a continuat Cîţu.

Senatorul PNL a afirmat că Dragnea şi Vâlcov măresc pensiile astăzi cu banii pe care i-au strâns românii la pilonul 2 de pensii pentru pensia lor din viitor.

"Dragnea-Vâlcov şi PSD sunt generoşi, dar din banii noştri de pensie", a subliniat Cîţu, prezentând graficul de mai jos.

Grafic
Grafic (Florin Cîţu)

"Acum să ne uităm la grafic. Cu roşu este prezentată structura populaţiei astăzi. Aţi auzit deja că populaţia îmbătrâneşte. Populaţia tânără dinamică pleacă, iar cei care rămân sunt prea speriaţi de viitorul pe care îl impune PSD României. În Pilonul 2 de pensii sunt acum banii celor care atunci când a apărut legea aveau între 30 şi 40 de ani. Aşa numiţii “decreţei’. Banii acestora îi iau cu japca PSD-iştii, aşa cum au învăţat de la înaintaşii lor comunişti. Iar în câţiva ani de zile “decreţeii” vor avea de ales între a nu avea pensie şi a continua să muncească", a punctat Cîţu.

În opinia liberalului, decizia PSD este criminală pentru că PSD ştie care este distribuţia populaţiei - ştie că atunci când cei care astăzi au între 40 şi 50 de ani, cei mai numeroşi, vor ieşi la pensie, un număr mult mai mic de oameni va contribui la sistemul de pensii.

"PSD îi condamnă premeditat pe "decreţei" la sărăcie. Liviu Dragnea, PSD, Iliescu se răzbună. Se răzbună pe generaţia care a dus greul în anii de tranziţie, generaţia care s-a opus comunismului cu faţă umană al lui Iliescu şi care în aceste zile se opune planurilor PSD de a duce România la est. Dar tocmai pentru că suntem cei mai numeroşi, trebuie să nu-i lăsăm. Eu pot să vă spun că în primele zile de guvernare PNL toate aceste măsuri ale PSD vor fi anulate. Multe dintre instituţiile coordonate azi de PSD vor fi ori desfiinţate ori reorganizate. Ministerele vor fi mult mai puţine. Totul pentru a lăsa mai mulţi bani oamenilor iar aceştia să poată să recupereze din ce le-a fost furat astăzi de PSD", a precizat Cîţu.

Dar până ajunge PNL la guvernare, senatorul consideră că trebuie să aibe "curajul" să folosească toate mijloacele prin care să întârzie aplicarea măsurilor PSD.

„Chiar dacă suntem atacaţi cu slogane îmbibate de populism ieftin de genul "se opun creşterilor de salarii şi pensii" sau "se opun aplicării bugetului" etc.”, a conchis Cîţu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne