"Dragnea şi Dăncilă trebuie să prezinte scuze!" Petiţie online după ce liderul PSD invită la baie un jurnalist

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Pe internet a fost lansată o petiţie prin care liderului PSD, Liviu Dragnea, i se solicită să prezinte scuze într-un cadru instituţional după episodul invitării jurnalistului Alex Dima la baie, în momentele în care acesta îi solicita un interviu.

"Noi, semnatarii acestei petiţii, ne exprimăm revolta faţă de reacţiile absolut deplasate, neconforme cu statutul de demnitari, ale preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi primului ministru Viorica Dăncilă, la întrebările legitime ale reporterului Pro Tv, Alex Dima.

Situaţia este prezentată aici:
https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3810571

Solicităm scuze prezentate într-un cadru instituţional, preferabil conferinţă de presă organizată în acest scop. De asemenea, întrucât preşedintele Camerei Deputaţilor nu este la primul derapaj de acest tip, solicităm angajamentul ferm al celor doi demnitari că se vor abţine pe viitor de la asemenea reacţii, asumându-şi consecinţa de a demisiona, în cazul în care nu vor reuşi", se arată în textul petiţiei iniţiată de jurnalistul Robert Veress.

Petiţia este lansată în contextul în care pentru a scăpa de jurnalistul Pro TV Alex Dima care îi cerea un interviu pe tema fondurilor europene şi (ne)realizării promisiunilor electorale, Liviu Dragnea l-a invitat pe acesta la baie. Nu este prima dată când pentru a se victimiza, Liviu Dragnea încearcă să acrediteze ideea că jurnaliştii îl hărţuiesc şi îl urmăresc inclusiv când el încearcă să se ducă la baie. Astfel, liderul PSD a mai invitat un jurnalist cu el la baie, spunându-i că acolo ies pozele "ca lumea".

Cât despre iniţiatorul petiţiei, Robert Veress, reamintim că acesta are "antecedente" în demersuri menite să sancţioneze fapte care lui i se par nedemne sau nedrepte. Astfel, în octombrie 2015, Veress a făcut greva foamei pentru demiterea vicepremierului Gabriel Oprea, în condiţiile în care acesta nu se grăbea deloc să demisioneze după moartea poliţistului Gigină. Veress a renunţat la grevă după ce a văzut că un număr foarte mic de cetăţeni s-au deplasat în faţa Guvernului, unde el protesta, pentru a semna şi ei pentru demiterea ministrului de Interne.