Dragnea, şi cu varza, şi cu capra în problema refugiaţilor

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

În contextul scindării opiniei publice pe tema primirii de refugiaţi, Liviu Dragnea îşi "mărturiseşte", pe Facebook, nedumerirea faţă de "modul ciudat" în care acţionează imigranţii.

"Am citit comentariile dumneavoastră legate de problema refugiaţilor. Nu sunt de acord cu toate, însă vă împărtăşesc nedumerirea legată de modul absolut ciudat în care aceştia acţionează, faptul că majoritatea sunt bărbaţi tineri, vorbitori de limba engleză, că îi exilează pe cei care nu fac parte din grupurile lor, precum şi alte elemente de acest tip care ne dau de gândit.

Diverse ţări europene au evitat să gestioneze această criză încercând să o transfere spre alte state. Acest mod de acţiune ne arată că se impune o corecţie majoră a mecanismelor de gestionare a crizelor la nivel european.

Este important ca noi să nu ne pierdem umanitatea, protejând în acelaşi timp România.", scrie Liviu Dragnea, în linie cu ambele curente de opinii vehiculate în România vis-a-vis de problema refugiaţilor.

Reamintim că subiectul primirii de refugiaţi a aprins spiritele în România de an pre-electoral 2015, împărţind opinia publică în două tabere. În timp ce numeroşi români pledează pentru primirea imigranţilor din considerente umanitare, alţii trag un semnal de alarmă asupra primirii unei comunităţi musulmane numeroase, dificil de integrat cultural şi în mijlocul căreia ar putea fi, cu uşurinţă, infiltraţi membri ai Statului Islamic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.