"Dragnea - secretul din pădure" - investigaţie RISE Project

Liviu Dragnea a vânat proprietăţi, animale şi putere. Camarazi de arme i-au fost prietenii din facultate şi subordonaţii din PSD. Primii i-au cumpărat o pădure care a trecut pe la fiul său şi s-a întors la gruparea Tel Drum, cu tot cu cerbi şi mistreţi, iar colegii de partid i-au obţinut zeci de mii de hectare de codri şi păşuni în Teleorman şi Olt. Nu i-au oprit nici legea, nici regulile, arată RISE Project.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (RISE Project)

O asociaţie înfiinţată de Liviu Dragnea la sfârşitul anilor '90 a fost punctul de pornire al unei afaceri cu terenuri de vânătoare întinse pe zeci de mii hectare în două judeţe. După aproape 20 de ani, timp în care tranzacţiile cu terenuri au fost derulate de interpuşii şefului PSD, fiul acestuia, Valentin, a devenit unul dintre principalii beneficiari, scriu jurnaliştii de la RISE Project.

Jurnaliştii au documentat întreaga operaţiune, de la semnătura iniţială a lui Dragnea până la apariţia fiului în afacere.

Prietenii lui Liviu Dragnea au cumpărat o pădure de 260 de hectare în Teleorman. Apoi, pădurea a fost transformată în complex privat de vânătoare şi, până anul trecut, a fost în proprietatea firmei lui Valentin Dragnea. S-a întors înapoi la apropiaţii tatălui.

Când nu conduce ţara, preşedintele PSD se relaxează aici, împuşcând animale, umăr la umăr cu acoliţii săi politici. Apropiaţii lui Dragnea gestionează acum fonduri de vănâtoare de zeci de mii de hectare în două judeţe.

Pentru a citi în continuare investigaţia intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne