Dragnea s-ar putea retrage după alegerile locale. "Zgonea nu mai este o prioritate"

Pe fundalul valului de critici - inclusiv din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor - stârnite de rămânerea sa la şefia PSD-ului după condamnarea la închisoare, Dragnea anunţă că s-ar putea retrage după alegerile locale.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, că este „puţin probabil” să-şi dorească să mai rămână în fruntea PSD după alegerile locale.

Am fost întrebat dacă după locale rămân preşedintele PSD. Dacă după alegerile locale mi se va cere să rămân ce voi face, şi am spus că este puţin probabil să doresc să mai continui după locale”, a declarat Dragnea, citat de digi24.ro.

Declaraţiile lui Dragnea vin la scurtă vreme după ce preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a cerut demisia lui Dragnea, condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012, afirmând că PSD „se îndreaptă spre prăpastie” şi că partidul trebuie condus de oameni cinstiţi. Pentru "crima" sa de lezmajestate, Zgonea ar putea fi exclus din partid.

Dragnea a încercat să minimizeze importanţa poziţiei luate de colegul său de partid, afirmând luni că Zgonea nu reprezintă o prioritate pentru el. O decizie în acest sens ar putea fi luată însă în Comitetul Executiv al PSD, convocat de Dragnea pentru miercuri.

"Am convocat BPN pentru că mai aveam de validat o serie de candidaturi, hotărâri care sunt necesare pentru dosarele de candidaţi pe care trebuie să le depună. De asemenea, am comunicat decizia de a convoca CEX miercuri la 11.00. Intenţia era luată de mai mult timp. Nu i-am cerut lui Valeriu Zgonea să demisioneze din nicio funcţie. Pentru mine din acest moment şi pentru cea mai mare parte a partidului, Valeriu Zgonea nu mai este o prioritate. Acum avem prioritate-zero pregătirea candidaţilor şi câştigarea alegerilor”, a afirmat liderul PSD.