Dragnea, răspuns uluitor la întrebarea dacă Iordache trebuie sancţionat pentru gesturi obscene

Întrebat dacă Florin Iordache ar trebui sancţionat după ce a făcut gesturi obscene spre Opoziţie, Liviu Dragnea a reuşit să fructifice momentul pentru a lansa un atac la Iohannis.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

Ieşit în conferinţă de presă după un CEx soldat cu "decapitări" ale opozanţilor săi (mai exact cu pedepsirea Gabrielei Firea şi remanierea lui Paul Stănescu), liderul PSD Liviu Dragnea a fost atenţionat asupra faptului că Florin Iordache, colegul său de partid, a făcut gesturi obscene către Opoziţie şi a fost întrebat cum vede el, ca preşedinte al Camerei acest lucru şi dacă e de părere că fostul ministru ar trebui sancţionat. Răspunsul lui Dragnea a fost un atac la Iohannis şi la Opoziţie.

Reporter: Ar trebui sancţionat?

Dragnea: Probabil dl Iordache s-o fi inspirat din gesturile dlui Iohannis care ştiţi că atunci când făcea referinţe la nişte plăcuţe de înmatriculare a zis "acestea sunt opinii politice". Nu sunt de acord cu astfel de gesturi, consider că a fost o greşeală.

Reporterul insistă: Ar trebui sancţionat?

Dragnea: Consider că ar trebui sancţionat la fel cum au fost sancţionaţi parlamentari ai altor partide când au făcut gesturi similare.

Reporter: Între timp s-a schimbat regulamentul...

Dragnea: Ştiu, dar nu decid eu singur o sancţionare.

Reamintim că miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat două controversate proiecte de lege, ambele legate de Justiţie. Mai exact, deputaţii puterii şi-au dat girul pentru OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în forma Guvernului precum şi pentru OUG 92/2018, act normativ despre care presa, şi nu numai, a vuit că ar putea pune pe butuci DNA-ul şi lăsa marile parchete fără mulţi procurori.

Dezbaterile au fost unele tumultoase iar în cadrul lor, Florin Iordache a făcut gesturi obscene. După ce a vorbit la tribuna sălii de plen, unde a ţinut un discurs înflăcărat dând asigurări că PSD va merge mai departe cu planurile sale orice ar zice UE, Iordache le-a arătat degetul mijlociu de la ambele mâini deputaţilor USR.

Ulterior, deputatul USR Stelian Ion a cerut cuvântul pentru a semnala că există un nou regulament al Camerei care prevede sancţiuni pentru asemenea atitudini, relatează Ziare.com.

"Preşedintele secţiei speciale tocmai a proferat gesturi obscene de la această tribună către colegii parlamentari ai României, care nu se reprezintă singuri, care îi reprezintă pe zecile, sutele de mii de români care i-au votat. Acele gesturi obscene nu ni le arătaţi nouă, ci românilor pe care i-aţi tratat cu gaze lacrimogene pe 10 august", a declarat Stelian Ion.

În replică, preşedintele de şedinţă, social-democratul Eugen Nicolicea a declarat că va respecta regulamentul cu stricteţe, însă nu în privinţa gesturilor obscene făcute de Florin Iordache, ci în privinţa luărilor de cuvânt la explicarea votului, care nu i-ar fi permis lui Stelian Ion să ia cuvântul.

Mai trebuie menţionat, apropo de întrebarea reporterei, că regulamentul Camerei Deputaţilor a fost schimbat în vară la propunere lui Eugen Nicolicea pentru ca USR-iştii să poată fi scoşi din sală şi sancţionaţi drastic în cazul în care vin cu bannere, portavoci etc în Parlament. La momentul respectiv, PSD a introdus printre faptele pedepsibile „perturbarea activităţii parlamentare prin nerespectarea normelor de conduită, de curtoazie şi de disciplină parlamentară” şi ”blocarea activităţii parlamentare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne