Dragnea răbufneşte din nou la presă: Chiar aşa rău a ajuns DNA-ul, să pună întrebări prin reporteri?

Nemulţumit că presa "sapă" în poveştile despre vânătorile organizate de Tel Drum şi că i se atrage atenţia că n-a spus adevărul despre relaţia sa cu şeful companiei teleormănene abonate la contracte cu statul, Dragnea a izbucnit la reporteri.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

În momentul în care Rise Project a început să publice primele informaţii în scandalul Teleormanleaks, Liviu Dragnea susţinea, răspunzând la o întrebare a presei, că nu s-a mai văzut cu directorul Tel Drum, Petre Pitiş, de vreo 10-15 ani. Astăzi, însă, Rise Project a publicat fotografii şi filme de la vânători organizate de Tel Drum din care reiese că Dragnea a fost la vânătoare cu directorul companiei pe care liderul PSD a negat permanent că ar fi controlat-o, în urmă cu circa 3-4 ani.

Confruntat cu acest lucru astăzi în conferinţa de presă pe care a ţinut-o post - CEx, Dragnea a refuzat să dea răspunsuri concrete preferând să ironizeze jurnaliştii, ba chiar să o insulte pe reportera de la Realitatea.

Reporter Realitatea: Spuneaţi la ultima conferinţă de presă că nu v-aţi mai văzut cu Pitiş de acum 10-15 ani. Au apărut nişte imagini cu dvs de acum 3-4 ani când eraţi împreună cu Pitiş şi alţi acţionari Tel Drum la partide de vânătoare. Cum explicaţi aceste imagini?(publicate de Rise Project n.r.)

Dragnea: Nu ştiu despre ce fotografii vorbiţi. Eu am fost la sute de partide de vânătoare. Sute de partide de vânătoare şi cred că la ele erau zeci de acţionari la diverse companii. Şi cu mâna întoarsă la spate nu cred că pot să îmi aduc aminte de toţi cei pe care i-am văzut sau de toţi cei care au fost la vânătoare.

Reporter - Deci dvs în momentul acela nu ştiaţi că, la vânătoare, cu dvs se afla la acel moment acţionarii Tel Drum.

Dragnea - Dar care e momentul acela?

Reporter - Sunt mai multe momente în care aţi fost, sunt 32 de partide de vânătoare. Figuraţi ca aţi fost la 32 de partide de vânătoare, 31 cu Petre Pitiş.

Dragnea: V-am răspuns la întrebare. Câteodată îţi pare rău de Kovesi, era mai profesionist DNA-ul, acum foloseşte să pună întrebări prin reporteri, chiar aşa de rău au ajuns...

Reporter - Eu v-am pus o întrebare în calitate de reporter...

Dragnea - Şi eu vă răspund în calitate de preşedinte de partid.

Reporter - Reiau întrebarea: ştiaţi la acel moment că se aflau cu dvs la vânătoare acţionarii Tel Drum?

Dragnea - Încă o dată, nu ştiu despre ce fotografii vorbiţi şi îmi puneţi întrebări despre acea vânătoare, la acel moment... nu ştiu la ce moment vă referiţi, despre ce poze vorbiţi.

Reporter - Sunt 31 de poze de la vânători unde aţi participat cu Petre Pitiş. Nu ştiaţi că e şi Petre Pitiş acolo?

Dragnea - Domnişoară procuror, v-am răspuns, e suficient, o ţineţi langa cu întrebarea asta în zece forme? Întrebarea mea e simplă la dvs şi vorbesc mai tare să audă şi DNA-ul, a merge la o partidă de vânătoarea este o infracţiune? Vă întreb, pe dvs. Dvs puteţi da şi răspunsuri, sunteţi port-drapelul DNA-ului.

Reporter - E o jignire pe care mi-o adresaţi în momentul ăsta.

Dragnea - Sunt oameni chemaţi la DNA ca să fie întrebaţi de regulile de vânătoare. Până la urmă cred că ar trebui chemaţi şi mistreţii, şi vulpile şi fazanii şi ăia chiar ar trebui arestaţi.

Reporter - Întrebarea mea a fost cu totul alta.

Dragnea - Şi răspunsul meu a fost acelaşi.

Ştafeta a fost preluată de reportera Digi, care i-a explicat lui Liviu Dragnea că interesul firesc al presei este să afle dacă lideri PSD şi acţionari Tel Drum au participat la aceleaşi vânători şi au discutat de contracte pe bani publici. Nici ea n-a obţinut altceva decât ironii şi răspunsuri menite să-i ducă întrebările în derizoriu.

"Nu vreţi să vă strângeţi toţi şi să puneţi în cor aceleaşi întrebări? Dacă eu am fost la vânătoare cu 1000 de oameni înseamnă că am legătură cu ei? Nu mai fiţi aşa curioasă că aflaţi de la DNA", a pus până la urmă capăt întrebărilor Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne