Dragnea promite condiţii bune de vot pentru românii din Diaspora

După ce a aflat pe pielea... PSD-ului ce înseamnă puterea Diasporei, Liviu Dragnea promite condiţii bune de vot în 2016 pentru românii din străinătate.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

În timp ce liberalii anunţă grevă japoneză până la soluţionarea problemei votului prin corespondenţă, pe de altă parte, Liviu Dragnea, candidatul unic la preşedinţia PSD, promite că la alegerile parlamentare de anul viitor românii din Diaspora vor avea condiţii ''cel puţin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-şi exercita dreptul de vot'', relatează stiripesurse.ro.

"Într-un fel sau altul ce putem garanta este că la anul, la alegerile parlamentare, românii care trăiesc în Diaspora vor avea condiţii cel puţin egale cu cele ale românilor care trăiesc în România pentru a-şi exercita dreptul de vot. Am înţeles că este o dispută, mă rog, insistă foarte mult cei de la PNL să nu punem obligativitatea ca cetăţenii români de afară să se înregistreze undeva să le putem trimite plicurile", a declarat, duminică, Dragnea.

"Ei propun să trimitem plicurile la ambasadă şi la ambasadă fiecare să vină şi să îşi ia de acolo. Nu putem organiza în felul acesta. (...) Vom înfiinţa atâtea secţii de vot cât este necesar. Dacă în România se calculează o secţie de vot la 1.000 de potenţiali votanţi, aşa vom face şi în Diaspora şi este cel mai simplu", a adăugat liderul PSD, aflat la Conferinţa extraordinară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate.

Reamintim că la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, Victor Ponta, candidatul PSD-ului la funcţia supremă în stat, a pierdut cursa "pe mâna" Diasporei. Nemulţumiţi că au fost ţinuţi ore şir la cozi infernale pentru a putea vota, românii din străinătate au votat masiv cu Iohannis şi la fel şi rudele şi prietenii lor din ţară, precum şi mare parte din populaţia revoltată că Puterea, recte PSD, a refuzat să asigure suficiente secţii de vot.

La nici o lună după ce tumultul alegerilor a trecut iar în PSD au fost începute epurări, Vanghelie, proaspăt exclus din PSD, a acuzat că Ponta şi Dragnea au sabotat alegerile în Diaspora:

Geoană şi Vanghelie sunt de părere că ar trebui să se înceapă urmărirea penală împotriva premierului şi a vice-premierului Dragnea.

"Ponta ştia, iar Dragnea l-a oprit să facă secţiile de votare. Eu cred că, pentru că şi-au bătut joc de români, trebuie să se înceapă urmărirea penală pentru aceşti vinovaţi. Să nu se mai ascundă în spatele Ministerului Afacerilor Externe”, a declarat Vanghelie.

Fostul primar al sectorului 5 a adăugat că Liviu Dragnea s-a manifestat ca director de campanie şi a spus că dacă se vor face secţii noi, se vor pierde alegerile. „Faptul că nu au creat secţii noi i-a făcut să piardă aici, nu acolo, unde erau câteva sute de mii de voturi”, declara Vanghelie la finele lui noiembrie 2014.