Dragnea, prima reacţie după scrisoarea "disidenţilor": Vor să ne aliniem cu Iohannis, SRI, DNA, SPP

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a reacţionat dur după ce a apărut în presă scrisoarea deschisă semnată de grupul de iniţiativă format din Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, prin care i se cere să facă un pas din spate din fruntea partidului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liviu Dragnea nu pare deloc dispus să dea curs invitaţiei "disidenţilor" din partid de a-şi da demisia din fruntea PSD şi a Camerei Deputaţilor şi anunţă că va tranşa problema în cadrul Comitetului Executiv Naţional care va avea loc vineri.

Întrebat dacă va da curs solicitării de a-şi da demisia din funcţiile ocupate, liderul PSD a replicat:

"Voi da curs solicitării să citesc acea epistolă. N-am citit-o pe toată, dar cât am apucat să citesc am înţeles de fapt care este cea mai mare supărare din acea scrisoare – să nu ne mai certăm cu Iohannis, de fapt să ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA. Eu, ca preşedinte, nu pot să duc şi nu voi duce acest partid să devină o unealtă a acestor instituţii care nu trebuie să se implice în politică. În rest, la CEx o să vorbesc suficient de bine, de mult şi de apăsat."

Cât despre acuzaţia din scrisoarea "revoluţionarilor" potrivit căreia este cotat în sondaje la 7-12%, şeful PSD a răspuns ironic: "Aşa este, sunt la minus deja".

"Eu v-am spus că vorbesc la CEx şi după CEx. Eu chiar vreau să vorbesc în interiorul partidului şi de abia după aia vorbim la presă", a subliniat Dragnea, refuzând să mai discute pe această temă cu jurnaliştii.

Reamintim că trei lideri marcanţi ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - au semnat, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, scrisoare apărută azi în presă.

În scrisoare, Dragnea este acuzat că a devenit o vulnerabilitate pentru partid ba chiar un obstacol în calea adoptării iniţiativelor PSD în zona reformării Justiţiei, iniţiative pe care, ATENŢIE, semnatarii le consideră justificate. Liderului PSD i se mai reproşează modul în care şi-a ales şi dat jos premierii, războiul permanent şi pe prea multe fronturi cu Serviciile, DNA, Preşedinte, Opoziţie etc., acapararea agendei publice cu teme precum Corupţia, schimbările din Justiţie, „Statul Paralel”, promovarea în Guvern, Ministere, Agenţii, alte instituţii publice a unor persoane cu evidente carenţe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării etc.

În aceste condiţii, semnatarii scrisorii cer demisia lui Dragnea plus alte 18 măsuri. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne