Dragnea, pe făraş? Zeci de parlamentari au semnat scrisoarea pentru mazilirea lui

Unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea, Adrian Ţuţuianu transmite că 50 de parlamentari au semnat documentul. Şi mai dă un mesaj important - indiferent de ce se întâmplă în partid, vor continua cu Legile Justiţiei, Codurile Penale şi Legile securităţii naţionale.
Adrian Tutuianu(MApN),
Adrian Tutuianu(MApN), (Florin Chirila/Epoch Times)

Adrian Ţuţuianu - unul dintre greii PSD şi semnatar, alături de Firea şi Paul Stănescu, al scrisorii în care se cere demisia lui Dragnea - a anunţat miercuri seară, la B1 TV, că 50 de parlamentari PSD şi-au pus şi ei semnătura pe scrisoare şi că numărul acestora va mai creşte.

De asemenea, social-democratul a avertizat că, dacă Dragnea nu face pasul în spate, unii dintre cei 50 de parlamentari ar putea pleca din partid, iar PSD ar pierde majoritatea parlamentară. Nu în ultimul rând, Ţuţuianu a insistat că, indiferent de ce se întâmplă în partid, vor continua cu Legile Justiţiei, Codurile Penale şi Legile securităţii naţionale.

Potrivit lui Ţuţuianu, PSD se află într-un moment complicat, iar partidul trebuie să facă ceva pentru a schimba impresia pe care a lăsat-o în exterior şi pentru a opri căderea în sondaje.

Întrebat dacă Liviu Dragnea cunoaşte această situaţie şi dacă a venit cu vreo justificare, Ţuţuianu a răspuns: ”nu am avut, din păcate, în partid o discuţie foarte serioasă. Nu vreau să spun că doar Dragnea e vinovat. Şi noi suntem, cei care am acceptat schimbarea a trei guverne, nominalizarea unor persoane la guvernare care sunt departe de ceea ce trebuie”.

Întrebat de ce au acceptat această situaţie, social-democratul a răspuns că au pornit de la ceea ce îi uneşte.

”Am pornit de la ceea ce ne uneşte. Am arătat că continuăm lucrurile începute de PSD. Continuăm cu Legile Justiţiei, pentru că sistemul judiciar din România trebuie resetat, continuăm cu modificarea Codurilor Penale, ţinând cont şi de ce spune CCR, mergem mai departe cu Legile privind securitatea naţională, condamnăm încălcările repetate ale drepturilor omului, deci sunt lucruri pe care le-am crezut extrem de importante şi am crezut în sinea noastră toţi că acestea au prioritate, nu nemulţumirile legate de o persoană sau de o acţiune sau alta. De asta am tolerat nişte lucruri. De data asta am răbufnit şi suntem mai mulţi”, a mai declarat Ţuţuianu.

Reamintim că trei lideri marcanţi ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - au semnat, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor. Interimatul la şefia PSD ar urma să fie asigurat de Viorica Dăncilă.

În scrisoare, Dragnea este acuzat că a devenit o vulnerabilitate pentru partid, ba chiar un obstacol în calea adoptării iniţiativelor PSD în zona reformării Justiţiei, iniţiative pe care, ATENŢIE, semnatarii le consideră justificate. Liderului PSD i se mai reproşează modul în care şi-a ales şi dat jos premierii, războiul permanent şi pe prea multe fronturi cu Serviciile, DNA, Preşedinte, Opoziţie etc., acapararea agendei publice cu teme precum Corupţia, schimbările din Justiţie, „Statul Paralel”, promovarea în Guvern, Ministere, Agenţii, alte instituţii publice a unor persoane cu evidente carenţe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne