Dragnea nu ratează ocazia. Cere audierea lui Iohannis în dosarul Black Cube

Comentând scandalul Black Cube şi zvonurile, negate de şeful statului, că SRI şi preşedinţia ar fi fost implicaţi, Liviu Dragnea a susţinut că Iohannis ar fi trebuit chemat la audieri de DIICOT.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea a opinat vineri că, în cazul în care informaţiile apărute în presă privind implicarea şefului statului în cazul Black Cube sunt reale, Iohannis ar fi trebuit să fie chemat până acum la audieri de procurorii DIICOT, căci oricare alt cetăţean român ar fi fost chemat imediat, relatează Agerpres.

"Mi-a arătat cineva ce a apărut în presă, nici nu era un document foarte mare. Nu am alte informaţii. Dacă acel document este real, dacă acel document este o parte reală dintr-o declaraţie (...) şi se află la dosar la DIICOT, bănuiesc, prima întrebare pe care mi-o pun este: de ce nu a fost chemat preşedintele la audieri? Pentru că oricare alt cetăţean din România, dacă era menţionat în acest dosar sau în altele, era chemat imediat, eventual şi cu mascaţii, să dea explicaţii pentru asta. Repet, dacă acest document nu este o făcătură şi nu a apărut în presă contrafăcut", a declarat Dragnea, vineri, la Parlament, întrebat cum priveşte eventuala implicare a preşedintelui Klaus Iohannis în dosarul "Black Cube", potrivit relatărilor din mass-media.

Întrebarea a fost pusă în contextul în care pe site-ul stiripesurse.ro, a fost publicat un document, neatribuit şi fără niciun antet sau element de identificare, în care o persoană susţine că Meir Dagan - fost director al Mossad - l-ar fi informat că agenţii israelieni Black Cube vor acţiona în România "ca o celulă a SRI". Ulterior apariţiei documentului, Iohannis a respins ferm orice fel de implicare a Preşedenţiei şi a SRI în scandalul de spionaj Black Cube.

Comentând situaţia, Dragnea a afirmat că i se pare greu de acceptat "ca şeful statului să folosească acest tip de operaţiune profund ilegală".

"Practic, pentru ce, după cum ar reieşi din acel document, să o dea jos pe Kovesi. Că, practic, asta era ţinta Black Cube, după cum am văzut în ultimele luni de zile. Asta ar fi o dovadă maximă de ipocrizie: la televizor vii şi spui că tu susţii lupta anticorupţie şi pe cea care conduce această luptă — Codruţa Kovesi şi tu, de fapt, în subteran, în mod ocult, vrei să o dai jos. (...) Dacă acel document este real, faptul că până acum nu a fost chemat la audieri este inadmisibil. Preşedintele nu poate să fie trimis în judecată, dar nu scrie nicăieri în Constituţie că nu poate să fie cercetat, nu există această prevedere şi nu există această imunitate. Repet, dacă ceea ce e acolo e real", a afirmat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne