Dragnea: "Nu o să mergem ca mieii la tăiere! Iohannis i-a cerut lui Dăncilă să se rupă de partid!"

Prezent la România TV după ce Iohannis a cerut din nou demisia premierului iar Ludovic Orban a depus plângere pe numele său şi al Vioricăi Dăncilă, Dragnea a acuzat o lovitură de stat şi a susţinut că Iohannis este beneficiarul total al statului paralel.
Liviu Dragnea la Congres
Liviu Dragnea la Congres (Epoch Times)

Plângerea penală împotriva premierului Dăncilă este "o tentativă de lovitură de stat", a declarat joi seara Liviu Dragnea, acuzând o acţiune "violentă, nedemocratică a lui Iohannis şi a celor care îl susţin". Totodată, liderul PSD a mai susţinut că preşedintele Iohannis a avut o discuţie cu premierul Dăncilă în cadrul căreia i-a cerut să colaboreze doar cu el şi să se "rupă de partid", relatează Mediafax.

"Am avut o discuţie cu doamna prim-ministru puţin mai devreme, am trecut pe la guvern. Mi-a spus un lucru care confirmă ceea ce am spus mai devreme. Acum ceva timp, preşedintele Iohannis i-a spus doamnei prim-ministru să colaboreze doar cu dumnealui pentru că o să îi fie bine şi, încet încet, să se rupă de partid pentru că altfel o să fie singura care plăteşte. Ori, asta arată că acest om nu are niciun fel de legătură cu Constituţia. Constituţia este considerată facultativă de dumnealui. Nu are decât interese pur personale, nici măcar politice. Tot acest plan are în vedere destabilizarea României. Nu putem să stăm toţi spectatori în faţa unui om care e în stare să arunce în aer această ţară doar pentru că primul ministru nu a acceptat să îi devină o slugă credincioasă", a spus Liviu Dragnea, la România Tv.

Dragnea a revenit şi la unul dintre laitmotivele sale preferate, statul paralel, afirmând că preşedintele Klaus Iohannis este "beneficiarul total al acţiunilor statului paralel" şi vrea să perpetueze acest lucru.

"Klaus Iohannis este beneficiarul total al acţiunilor statului paralel şi vrea să perpetueze această situaţie pentru că, aşa cum a spus acum ceva timp, se simte confortabil. Cred că se simte confortabil şi cu cele şase case, cred că se simte confortabil şi cu faptul că instanţa a dovedit că unele case le-a furat, le-a obţinut prin acte falsificate", a spus Liviu Dragnea la România Tv.

Cât despre sesizarea penală făcută de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă, Dragnea a susţinut că acuzaţiile liderului PNL sunt neadevăruri.

"Tot ceea ce este scris în acea mizerie denumită sesizare penală este neadevărat. Nu există date sau informaţii inexacte transmise preşedintelui României, asta este o minciună. Este o mizerie, de asemenea, să te gândeşti că poate fi considerată înaltă trădare o vizită într-un stat. Nu poţi să vorbeşti de uzurpare de calităţi oficiale când se duce acolo în calitate de prim-ministru. Este clar că este o făcătură", a mai spus Dragnea, opinând că ceea ce a făcut Orban este o infracţiune.

Astfel, Dragnea a ţinut să adauge că în Codul penal există un articol care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare şi "persoana care face o plângere penală, reclamând presupuse fapte care ar încălca legea penală, dar ştiind că ele sunt neadevărate, aceasta este infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea".

"Vreau ca toată lumea să înţeleagă că orice persoană, orice funcţionar public, care se va implica în continuare în acest demers, va fi de fapt complice la aceste două posibile infracţiuni. Este aceeaşi dorinţă, acelaşi plan cu alte instrumente, din 2015, şi anume, acela de a prelua Guvernul, fără să câştige alegerile, de către Iohannis şi de către uneltele lui politice. Nu vom ceda, pentru că este de fapt o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis, a celor din Parlament şi a celor care îl susţin de a bloca un guvern care a adus şi care aduce bunăstare în continuare şi de a instala probabil un guvern care să taie salariile românilor, cum le-a tăiat şi predecesorul său în 2010", a mai adăugat Dragnea.

„Nu o să mergem ca mieii la tăiere şi să lăsam ca perioada neagră din istoria acestei ţări din ultimii ani să se repete. Această clică de indivizi din diverse instituţii ale statului ce reprezintă statul paralel sunt îngroziţi că România e aproape de a ajunge un stat în care drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului se vor respecta, un stat în care nu vor mai fi abuzuri iar cei care au făcut abuzuri probabil vor fi chemaţi să plătească”, a adăugat şeful PSD, citat de aktual24.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne