Dragnea nu mai vrea să fie eternul "acar Păun"

Liderul PSD susţine că nu este de acord cu amendamentele lui Şerban Nicolae vizând graţierea corupţilor şi că s-a săturat să deconteze el intiaţiativele subalternilor săi pe linie de partid.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Invitat marţi pe platourile Antena 3, liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat că nu susţine amendamentele lui Şerban Nicolae vizând graţierea corupţilor şi că "s-a cam săturat" să fie în continuare "acarul Păun" şi să "deconteze" orice iniţiativă pe care o au membrii partidului, relatează Agerpres.

"În ce priveşte legea graţierii, nu sunt de acord cu graţierea faptelor de corupţie. Pe de altă parte, le-am spus asta şi domnului Şerban Nicolae săptămâna trecută, şi tuturor colegilor mei, nu sunt de acord cu atacurile destul de violente la adresa lui Şerban Nicolae pentru că este o dezbatere în Parlament. Parlamentarii au propuneri, amendamente, dezbaterile au început. Nu putem contesta ideea de dezbatere în Parlament, nu putem contesta dreptul unui parlamentar de a avea o idee, de a lansa în dezbatere o propunere. Eu nu sunt de acord cu ele. Pe de altă parte, vă spun foarte sincer, m-am cam săturat să rămân, sau să fiu în continuare, acarul Păun, pentru oricine are iniţiativă în PSD, eu să decontez. Am decontat cu referendumul, un referendum pe care nu l-am început eu, dar pe care l-aş susţine şi acum, pentru că a fost un referendum legitim şi votat de peste 7,4 milioane de români, dar şi pentru iniţiative cum a fost aceea a domnului deputat Ciuhodaru prin care vrea să fie condamnaţi oamenii care ies în stradă şi care demonstrează", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a vorbit şi despre un alt proiect care a scandalizat românii, respectiv iniţiativa legislativă prin care Tudor Ciuhodaru vrea închisoare pentru cei ce deranjează instituţiile de stat, susţinând că pe fond proiectul este corect "într-o societate normală şi democratică", însă nu în această perioadă.

Reamintim că, marţi, senatorul PSD Şerban Nicolae declara că nu crede că partidul îi va cere să îşi retragă amendamentele la proiectul de lege privind graţierea şi că Liviu Dragnea a vorbit în nume personal, nu în calitate de lider al partidului când a spus că se opune propunerilor sale.

Mergând înapoi pe firul apei, mai amintim că, la momentul în care se discuta adoptarea ordonanţei graţierii şi cea a modificării Codului Penal, mulţi dintre români au considerat că Dragnea este principalul beneficiar, căci prevederile celor două ordonanţe îi veneau "mănuşă" liderului PSD. Astfel, ordonanţa de urgenţă vizând graţierile prevede că toate pedepsele cu suspendare să fie graţiate, ceea ce l-ar ajuta pe Dragnea să scape de pedeapsa pentru fraudarea referendumului din 2012.

În al doilea rând, prin iniţiativa legislativă vizând modificări ale Codului Penal, Dragnea scapă şi de una dintre acuzaţiile din al doilea dosar, în care e trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, căci prejudiciul din dosar este de 100.000 de lei, iar ordonanţa Guvernului Grindeanu prevede că abuzul în serviciu mai este infracţiune doar dacă prejudiciul depăşeşte 200.000 de lei.

Şi la momentul respectiv, Dragnea a negat că cele două ordonanţe ar avea de a face cu el însă, ulterior, presa a arătat că ordonanţa graţierii a fost redactată pe un computer din Cancelaria acestuia