Dragnea: Nu am o mare rezervă în varianta de 300 de parlamentari, ba dimpotrivă

Liviu Dragnea vine cu "explicaţii" după ce opinia publică plus unii politicieni îi reproşează că, în timp ce Iohannis a respectat decizia CCR vizând revocarea lui Kovesi, PSD nu pune în operă acea decizie a CCR în temeiul căreia Parlamentul ar trebui să aibă 300 de aleşi.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că a susţinut ideea unui Parlament cu 300 de membri, că nu consideră închis acest subiect şi „timp ar mai fi” de punere în practică a acestui sistem până la următoarele alegeri legislative, relatează Hotnews.

Declaraţiile lui Dragnea vin în contextul în care celor din PSD li se bate tot mai tare obrazul că aşa cum Iohannis a respectat decizia CCR vizând revocarea lui Kovesi, la fel şi coaliţia la putere ar trebui să respecte acea decizie prin care, în urma referendumului din 2009, Curtea a statuat că trebuie să avem un Parlament unicameral, cu 300 de membri.

Întrebat cum comentează declaraţiile fostului preşedinte Traian Băsescu, care a spus, după ce Iohannis a revocat-o pe Kovesi, dacă actuala putere este dispusă să „pună în aplicare decizia CCR prin care a fost validat referendumul care reduce la 300 numărul parlamentarilor”, Dragnea a răspuns:

„Nu am de gând să-i dau o replică” dar „nu am o mare rezervă în varianta de 300 de parlamentari, ba dimpotrivă”.

Totodată, liderul PSD a mai precizat că nu este de acord cu un Parlament bicameral, dar şi el ar susţine că parlamentarii să fie aleşi prin vot uninominal direct.

„Mai este timp de discuţie, va trebui să-l discutăm (acest subiect). Ideea unui număr mai mic de parlamentari, 300 plus minorităţi, e o variantă pe care eu am agreat-o”, a adăugat Dragnea.