Dragnea: Nu am nicio acţiune la Tel Drum. Ciorba asta s-a reîncălzit de atâtea ori încât nu mai are niciun gust

Jurnaliştii de la RISE au dezvăluit că firma Tel Drum este deţinută, prin acţiuni la purtător, chiar de Liviu Dragnea, însă preşedintele PSD neagă vehement acest lucru.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Aflat în centrul unei investigaţii RISE Project care a stârnit mare vâlvă în spaţiul public, preşedintele PSD Liviu Dragnea susţine că nu are "nicio acţiune la purtător" la celebra companie Tel Drum, aşa cum îl acuză jurnaliştii.

"Nu am nicio acţiune la purtător la nicio societate şi m-am interesat în ultimele zile ca să înţeleg şi eu cum este cu aceste acţiuni la purtător, am auzit tot felul de aberaţii. Şi mi-au explicat specialişti - cel puţin în România nimeni nu poate să aibă nişte acţiuni să le ţină ascunse. Nu poate să existe în România o societate sau cineva care să aibă acţiuni de care instituţiile statului să nu ştie, iar eu nu am acţiuni la purtător", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a negat şi că ar avea acţiuni la Tel Drum, cu al cărui nume a fost asociat timp de ani de zile în presă.

"Se vorbeşte de 12 ani, această ciorbă s-a reîncălzit de atâtea ori încât nu mai are niciun gust. Au fost anchete, au fost dosare începute şi închise, au fost oameni audiaţi, cercetaţi, s-au dat NUP-uri, pentru că nu aveau ce să facă mai departe, pentru că nu am acţiuni la Tel Drum, nu sunt nici în spatele, nici în faţa, nici în stânga, nici în dreapta acestei societăţi", a precizat preşedintele PSD.

În acelaşi timp, Dragnea respinge raportul secret publicat de RISE despre "oamenii şi banii şefului PSD – raport care se află acum în arhiva DGPI şi descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ" prin care baronul local a fraudat fonduri europene şi guvernamentale". Detalii aici.

"Ca să vorbim despre un document asta înseamnă că o instituţie a statului trebuie să şi-l însuşească. Erau nişte hârtii scrise la dictare, nu ştiu cine le-a dictat, cine le-a scris. Am văzut un comunicat al MAI în care DGIPI spune că nu este un document al acestei structuri, am înţeles că nici ale vreunei alte structuri din MAI nu sunt acele hârtii, deci practic este o anonimă. O mare parte din ceea ce se spune în acele hârtii sunt aspecte deja cercetate de-a lungul anilor", a argumentat Dragnea.

Cât despre ancheta anunţată de DNA, şeful PSD susţine că nu a fost chemat până acum la audieri.

"Eu nu am fost chemat. Am înţeles că ori din 2015, ori din 2016 — că au apărut două tipuri de informaţii — e o anchetă in rem am înţeles, dar nu îmi comunică mie DNA când încep anchetele, dvs da", le-a spus Dragnea jurnaliştilor.

Nici afaceri în Brazilia susţine că nu are liderul PSD.

"Din câte îmi aduc aminte nu am ascuns niciodată că am mers în această ţară. Am avut îndrăzneala să merg şi în alte ţări. Nici lucrul ăsta nu l-am ascuns. N-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă ţară. (...) Am fost ca milioanele de turişti în această ţară şi acolo am mers de obicei în nişte sate pescăreşti, pentru că am acest hobby cu pescuitul. N-am fost în niciun club din Brazilia, am fost o singură dată în România acum mulţi ani într-un club din Mamaia şi n-o să mai merg niciodată", a afirmat Dragnea.

Cât despre miliardarul George Soros, preşedintele PSD susţine că nu ştie ce ar avea cu el sau cu partidul pe care îl conduce: "Nu ştiu, dar ceva e, pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă şi din prea multe părţi vin aceste informaţii. Nu prea mai cred în coincidenţe. S-ar putea să mă iubească foarte mult şi eu să fiu într-o mare confuzie".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne