Dragnea neagă că Guvernul va da OUG pentru amnistie şi graţiere

În timp ce presa vuieşte despre iminenţa adoptării, la presiunea liderului PSD, a unei OUG pentru amnistie şi graţiere, Liviu Dragnea susţine că o astfel de intenţie nu există.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea neagă vehement faptul că Guvernul va da o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere, aşa cum s-a susţinut în presă, relatează digi24.ro.

"I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public", se arată în mesajul transmis Digi24.ro. de Liviu Dragnea.

Reamintim că şi ministrul Tudorel Toader, precum şi purtătorul de cuvânt al ALDE au susţinut, de asemenea, că Guvernul din care face parte partidul său nu va trece nicio ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

"De mult am încetat să comentăm zvonurile care apar. Sigur este că mâine nu se va da o OUG pe amnistie şi graţiere, aşa cum ne informau zvonurile", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt şi vicepreşedinte al ALDE, Varujan Vosganian.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că astăzi ar urma să fie adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe mediu care trebuie să se pună în acord cu o Directivă europeană, acesta fiind singurul motiv pentru care şedinţa de Guvern are loc marţi, şi nu miercuri sau joi, aşa cum se se procedează în mod curent.

Pe de altă parte, G4Media a avertizat că potrivit surselor sale, există un risc iminent ca la şedinţa de marţi să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru graţiere şi amnistie. De altfel, potrivit surselor, luni au avut loc întâlniri între Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Tudorel Toader şi Viorica Dăncilă pe această temă.