Dragnea: Ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu devine un risc de securitate naţională

Social-democraţii nu intenţionează să-l suspende pe Klaus Iohannis - aşa cum avertiza şefa PNL Alina Gorghiu - însă Guvernul riscă o moţiune de cenzură dacă se constată că a devenit "un risc de securitate naţională", a anunţat Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis poate "să stea liniştit", PSD nu intenţionează să-l suspende din funcţie, însă Guvernul Cioloş nu poate sta la fel de liniştit dacă continuă să gestioneze lucrurile la fel de prost ca până acum, a avertizat, miercuri seară, liderul PSD Liviu Dragnea.

"Nu există aşa ceva în planul nostru, suspendarea preşedintelui. Sincer, nu pot să comentez, că sunt prostii. (...) Domnul preşedinte Iohannis să stea liniştit, că nu îl suspendăm, nu avem de gând să facem asta. Guvernul nu poate să stea la fel de liniştit, pentru că guvernează din ce în ce mai rău.

Dacă domnul prim-ministru Cioloş nu înţelege că mai sunt unii miniştri care trebuie schimbaţi, pentru că deja au început să producă prejudicii serioase pentru statul român, atunci îşi asumă riscuri foarte mari şi poate să fie considerat părtaş la aceste prejudicii. (...) Dacă va continua să protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanţi, atunci sigur că o să ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu începe să devină un risc de securitate naţională", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat de jurnalişti despre o posibilă moţiune de cenzură, preşedintele PSD a explicat că unii dintre colegii săi de partid i-au cerut deja acest lucru, dar că varianta este încă analizată, în contextul în care există posibilitatea ca noul executiv care vine să fie "la fel de slab" şi să aibă nevoie de luni bune pentru a se adapta, ceea ce ar putea duce România într-o zonă de instabilitate.

Ce ministere se află pe lista neagră a PSD? În opinia lui Dragnea, Ministerul Agriculturii, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului au în prezent o activitate "foarte proastă, cu efecte negative serioase".

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul de Externe au primit calificativul "bine" de la liderul PSD.