Dragnea, mesaj pentru SRI şi SIE: Să decidem un moment zero! / Poporul se numeşte român, nu soroşist

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Liderul PSD Liviu Dragnea a transmis duminică, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, un îndemn legat de un "un moment zero". Anterior, sintagma moment zero fusese folosită şi de colegul său de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, într-o pledoarie pentru amnistie şi graţiere.

"99 la sută din ofiţerii SRI, 99 la sută din ofiţerii SIE nu numai că sunt buni patrioţi, şi-au riscat şi îşi riscă viaţa în continuare pentru România. Problema este la cei 1% care vor să-i ducă în altă direcţie. Poate se gândesc cu toţii că poate într-adevăr reuşim cu toţii în această ţară, aproape cu toţii, să decidem un moment zero, un moment de la care să spunem: de aici încolo ne uităm în faţă, ne uităm în viitor.

Nu ştiu dacă pot fi iertaţi cu toţii, dar o parte pot fi iertaţi. Dar dacă înţelegem că toţi trebuie să punem umărul pentru România într-adevăr vom fi cu toţii în echipă, dacă nu, nu. Adică cei care vom trage pentru România n-o să facem compromisuri cu cei care lucrează împotriva României, indiferent ce funcţii, indiferent ce epoleţi, indiferent ce putere au pentru că până la urmă poporul se numeşte poporul român, nu se numeşte poporul soroşist, nu se numeşte poporul multinaţionalelor, este poporul român care are dreptul la o viaţă mai bună, care sigur îşi pune întrebări şi mai trebuie să primească şi răspunsuri", a declarat Dragnea.

Reamintim că astăzi, în cadrul unui discurs în care a amestecat critici acide la adresa UE, atacuri la adresa multinaţionalelor, băncilor, serviciilor, contra lui Iohannis, a protestatarilor #rezist, presei "soroşiste" plătite cu bitcoin etc. etc., Dragnea a cerut pe faţă amnistie şi graţiere. Anterior, Tăriceanu vorbise şi el de un moment zero, în care "să iertăm", să "ne unim" şi dăm această "pagină ruşinoasă" a dosarelor făcute la comandă de DNA.