Dragnea: L-am asigurat pe Klemm că nu se pune problema ca legile să afecteze bunul mers al Justiţiei

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu ambasadorul american Hans Klemm şi l-a "asigurat" că "nu se pune problema" ca legile promovate de PSD "să afecteze bunul mers al Justiţiei".
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Modificările legislative avansate de ministrul Tudorel Toader, care urmează să treacă prin Parlament, nu vor afecta "bunul mers al Justiţiei", i-a transmis preşedintele PSD Liviu Dragnea ambasadorului american Hans Klemm în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o vineri.

"Am avut o discuţie, am avut o întâlnire, dl ambasador a solicitat cam de două săptămâni această întâlnire, acum am putut să găsesc loc în program, l-am primit. Am discutat despre un eveniment care este extrem de important pentru România - acel forum economic 'Trade Winds'. (...) Am discutat, de asemenea, despre celebrele intenţii de modificare a legilor Justiţiei. I-am spus dlui ambasador ceea ce am spus şi public că legile vor fi votate în Parlament şi noi o să ne uităm cu atenţie pe toate argumentele care au ieşit şi care vor ieşi în continuare pentru una sau alta din variante şi va începe dezbaterea care se va finaliza în Parlament şi numai acolo cu aceste proiecte de lege, asigurându-l că nu se pune problema ca şi aceste legi să afecteze bunul mers al Justiţiei", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, şeful PSD i-a comunicat ambasadorului SUA că susţine propunerile de modificare a legilor Justiţiei promovate de ministrul Tudorel Toader.

"Am văzut poziţia Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Asociaţiei Magistraţilor din România, altor specialişti care susţin într-o mare măsură aceste propuneri ale ministrului Toader pe care eu îl susţin. După ce am văzut propunerile am convingerea că vor schimba în bine un sistem pe care toţi îl dorim mai eficient, care să cuprindă răspundere pentru magistraţi şi să crească independenţa judecătorilor şi sentimentul nostru că ei pot să judece fără să fie influenţaţi de nimeni", a precizat Dragnea.

Reamintim că proiectul de modificare a Legilor Justiţiei, aflat în prezent pe masa Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizare, a stârnit ample dezbateri în spaţiul public. Preşedintele Klaus Iohannis, toţi şefii parchetelor din ţară în frunte cu procurorul general Augustin Lazăr, Comisia Europeană şi opoziţia s-au declarat deja împotriva noii manevre operate de social-democraţii lui Dragnea în domeniul justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne