Dragnea: În România bugetul nu se aprobă doar o dată, că se trezeşte leneşul ăla de la Cotroceni să-l blocheze

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o primă reacţie, vineri, într-un discurs susţinut în Dâmboviţa, după ce preşedintele Klaus Iohannis a fost obligat să promulge bugetul de stat pe 2019.

"30 de ani de zile a fost bătaie de joc, nu s-a gândit nimeni că românii care trăiesc la sate şi în oraşele mici au şi ei dreptul la dezvoltare, au şi ei dreptul la civilizaţie. Sigur că acum când s-a aprobat bugetul de stat... nu acum, prima dată, că în România nu aprobi doar o dată bugetul de stat, că leneşul ăla de la Cotroceni, când se mai trezeşte, zice 'Ce rău pot să mai fac azi? Le blochez bugetul. Hai să le blocăm bugetul'.", a declarat Dragnea.

Şeful PSD l-a caracterizat pe preşedintele României drept un om plin de "venin, otravă şi duşmănie".

"Ce suflet poţi să ai? Am înţeles, venin, otravă, duşmănie, multe alte lucruri. Ce suflet poţi să ai să întârzii bugetul de stat şi milioane de copii din România să nu poată să beneficieze de mărirea alocaţiilor de la 1 martie? Cât de crud poţi să fii? Dom'le, da' cât de crud poţi să fii? Şi toţi lătrăii lui care au votat împotriva bugetului... (...) Ăştia sunt oamenii care vor să conducă România. (...) Au spus (opoziţia - n.r.) că vor desfiinţa legea salarizării, tot ei spun că România nu poate susţine acest sistem de pensii, şi a spus-o Iohannis de o sută de ori. Ce înseamnă asta? Că vor să blocheze şi să anuleze şi legea pensiilor, că vor să blocheze şi să anuleze şi legea salarizării si programrele de dezvoltare locală. Ca să facă, de fapt? Să o readucă acolo de unde am preluat-o noi, o ţară care era deja pregătită de Cioloş să se ducă din ce în ce mai jos, din ce în ce mai jos, să fie din ce în ce mai supărată şi divizată ca să fie făcută cadou, să nu mai existe în România un lider politic nebun, iresponsabil, care să-şi rişte libertatea şi să spună: 'nu, nu suntem de acord să vă dăm resursele noastre pe degeaba'. Să nu mai fie nimeni care să spună: 'avem şi noi dreptul la acest mic colţ de lume al nostru pe care ni l-a dat Dumnezeu şi în care vrem să trăim şi să fim respectaţi măcar la nivelul vostru", a mai precizat Dragnea.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a criticat din nou în termeni duri, în cadrul unei declaraţii de presă la Cotroceni, "bugetul ruşinii naţionale", pe care PSD l-a obligat practic să îl promulge.

"Este nu doar o crasă lipsă de seriozitate, este de-a dreptul rea-voinţă refuzul PSD de a repara un buget care, în mod evident, va genera efecte negative în economie, resimţite, din păcate, de cetăţeni. Mi-aş fi dorit să promulg un buget bun pentru România şi pentru români. Nu a fost să fie! Dintr-o logică exclusiv politicianistă, PSD nu a ţinut cont de nimic şi a mers mai departe cu bugetul ruşinii naţionale! Când nici în acest an nu vom avea spitale şi autostrăzi, dar vom avea preţuri majorate, noi taxe şi impozite, deficite şi dezechilibre economice, adevărul nu va mai putea fi contestat: PSD este singurul vinovat pentru întârzierea progresului României!", a declarat Iohannis.

Declaraţiile integrale ale preşedintelui Iohannis aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne