Dragnea, în direct la miez de noapte la Antena 3. Motivul? Înalta trădare şi consultanţii israelieni

Cei trei consilieri israeli care au lucrat pentru PSD în campania electorală sunt oameni respectabili "şi nu există niciun fel de dovadă, de risc, de virgulă că acei oameni ar fi influenţat-o pe Viorica Dăncilă în vreo decizie", a susţinut Dragnea, la Antena 3.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Eooch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a intrat duminică noaptea, înspre 12 noaptea, în direct la Antena 3, pentru a vorbi despre plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. Cum în plângerea penală a lui Orban se făcea referire şi la cei trei consilieri israelieni care au lucrat pentru PSD în campania electorală, liderul PSD a cerut să intervină telefonic, relatează aktual24.ro.

Anterior intervenţiei telefonice, Antena 3 prezentase fragmente din plângerea în care premierul este acuzat că a intrat în contact direct cu reprezentanţi ai statului Israel, deci ai unei „puteri străine”, aşa cum este evidenţiat în textul denunţului, prin intermediul unor agenţi străini, mai exact trei consultanţi angajaţi de PSD: Moshe Klughaft, Sefi Shaked, Asaf Einsin. Cei trei israelieni au lucrat pentru PSD, în calitate de consilieri, înainte de alegerile parlamentare din 2016.

„S-a vorbit foarte mult despre acei trei oameni, cetăţeni israelieni. Primul lucru pe care vi-l pot spune este că eu îi ştiu de oameni respectabili şi n-am niciun fel de dubiu că nu sunt aşa. Ei lucrează cu şefi de state, cu partide din diverse ţări. (...) Noi am avut contract cu aceşti domni pentru alegerile parlamentare şi, în decembrie 2016, s-a închis. Deci noi nu mai avem niciun fel de contract, nu mai avem niciun fel de colaborare cu ei”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că nu crede că premierul Viorica Dăncilă a vorbit vreodată cu cei trei consultaţi şi a susţinut că "nu există niciun fel de dovadă, de risc, de virgulă că acei oameni ar fi influenţat-o pe Viorica Dăncilă în vreo decizie. (...) Vă mai spun ceva, chiar intenţionăm să luăm legătura cu ei şi să colaborăm şi la alte alegeri”.

„Dacă Orban are o problemă, să mă acuze pe mine de înaltă trădare. Deci este vorba de consultanţi pe care i-am folosit. Un detaliu care pentru mine e important pentru că eu sunt român şi apreciez calitatea românilor. În echipa de campanie aceşti oameni au reprezentat 5-10%”, a susţinut Dragnea.

Liderul PSD a reiterat ideea că plângerea penală a lui Ludovic Orban contra sa şi a Vioricăi Dăncilă este făcută la Cotroceni.

Reamintim că România Curată a relatat că Moshe Klughaft, unul dintre experţii în comunicare angajaţi de PSD în campania pentru alegerile din 11 decembrie 2016, a lucrat şi pentru Im Tirtzu – o formaţiune de extremă-dreapta din Israel care vrea să scoată în afara legii ONG-urile pentru apărarea drepturilor omului.

Klughaft a regizat un controversat clip publicitar, intitulat „Foreign Agents“, care prezintă liderii societăţii civile ca pe agenţi străini, plătiţi de Olanda, Germania, Norvegia şi UE pentru a apăra teroriştii şi a destabiliza Israelul. Reţeta seamănă izbitor cu propaganda neagră dusă împotriva ONG-urilor româneşti şi a braţului lor politic USB/USR, prin partidul controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă (PRU), pe canalul de televiziune RTV, arată sursa citată.