Dragnea: Îmi cer scuze sincer că sunt unic candidat la funcţia de preşedinte PSD

Liviu Dragnea atrage atenţia că, după ce va fi încoronat şef al PSD, va răspunde atacurilor la adresa sa de la rivali.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, şi-a cerut scuze, vineri, în faţa membrilor de partid pentru faptul că este unicul candidat la şefia formaţiunii. În acelaşi timp, liderul social-democrat a subliniat că, după congresul din 18 octombrie, va răspunde atacurilor la adresa sa, venite atât din interiorul PSD cât şi din exterior, informează Agerpres.

"Îmi cer scuze sincer că sunt unic candidat la funcţia de preşedinte al partidului. Colegii mei sunt martori, am încercat în două rânduri, opunându-mă prin vot şi eu, şi Victor Ponta, la orice fel de criteriu pentru colegii noştri. Nu ştiu acum care a fost cea mai bună decizie, aş fi vrut să fie o competiţie dar, pe de altă parte, nu mai rabd decât până în data congresului să nu răspund unor atacuri mizerabile, care vin şi din interior, şi din exterior", a declarat liderul interimar al PSD.

Întrebat de jurnalişti dacă, în condiţiile în care este unicul candidat, se mai justifică scrutinul intern pe care PSD intenţionează să îl organizeze în data de 11 octombrie, Liviu Dragnea a replicat:

"Da, (se justifică — n.r.). În primul rând, este o obligaţie statutară; în al doilea rând, este un exerciţiu ultrademocratic, de democraţie maximă. Vreau să vă spun că toţi membrii de partid vor să îşi aleagă preşedintele, ei, în mod direct. Că este un candidat, că sunt doi, că sunt nouă, ei vor veni la vot."

Şeful interimar al PSD a mai precizat că, în cele două săptămâni rămase până la congres, partidul va consulta populaţia, prin intermediul unor chestionare, asupra obiectivelor politice pe care românii cred că social-democraţii ar trebui să şi le asume şi să le susţină, considerând că aceste răspunsuri, venite din partea a milioane de cetăţeni, vor oferi PSD "o legitimitate uriaşă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne