Dragnea îl pune la punct pe Constantin: Să-şi vadă de ale sale!

Invariabil tăcut când apare în compania colegilor de alianţă, Dragnea şi Tăriceanu, odată devenit ministru, Daniel Constantin a comis "greşeala" de a vorbi despre impozitarea diferenţiată a veniturilor. Îndrăzneala de a deschide gura i-a atras reproşurile lui Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liviu Dragnea l-a pus în termeni tranşanţi la punct pe partenerul său de guvernare, Daniel Constantin, co-preşedinte ALDE, vicepremier şi ministru al Mediului.

Solicitat de presă să comenteze pe tema declaraţiilor lui Constantin, care a afirmat că există o discuţie privind impozitarea diferenţiată a veniturilor, începând cu 2018, Dragnea i-a transmis acestuia să-şi vadă de ale sale.

"Domnul Daniel Constantin ar trebui să vorbească despre problemele de la Ministerul Mediului. Asta are ca şi temă în Guvern. În rest, nu se discută lucrurile astea în public până când, în cadrul coaliţiei guvernamentale, împreună cu primul ministru şi cu ministrul de Finanţe nu vom discuta. Dar, o altă informaţie pe care i-o dau domnului vice-prim ministru Daniel Constantin este că ceea ce este trecut în programul de guvernare asta se va implementa în ăştia patru ani de zile. (...) Restul sunt discuţii politice ale unor colegi care poate ar trebui acum să se ocupe, în aceste luni, în primul rând de respectarea calendarului care a fost votat în campania electorală", a declarat Dragnea.

În rest, întrebat în baza căror venituri la buget a calculat PSD-ul promisiunile pe care le-a făcut (măriri de pensii, salarii, burse, gratuităţi la transport etc., concomitent cu scăderi de impozite şi taxe), Dragnea a evitat un răspuns direct susţinând că va comunica, în zilele următoare veniturile pe anul următor.

"O să va prezentăm zilele următoare, prin vocea Ministrului de Finanţe, care vor fi veniturile pe 2017 şi care vor acoperi toate promisiunile noastre electorale, asta vă garantez", a declarat Dragnea.

Întrebat dacă poate garanta că 16% rămâne o cotă unică şi nu se va merge mai sus cu impozitarea, Dragnea a răspuns:"cota unică nu există acum în România, domnişoară, nu există aşa ceva!"