Dragnea îl acuză pe Iohannis de implicare neconstituţională în viaţa partidelor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că i-a parvenit informaţia că preşedintele Iohannis e implicat în negocierile vizând fuziunea PNL-UNPR. Preşedinţia neagă, afirmând că un astfel de demers e sub nivelul preşedintelui.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD Liviu Dragnea acuză că preşedintele Iohannis s-a implicat în negocierile dintre PNL şi UNPR ceea ce "dacă e adevărat e foarte grav", fiind o ''implicare neconstituţională a preşedintelui în viaţa partidelor''.

Dragnea şi-a sprijinit afirmaţiile pe spusele unui senator UNPR care ar fi susţinut că "domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul ăsta”, a declarat şeful PSD. În replică, Administraţia Prezidenţială a precizat că Iohannis nu s-a implicat în negocieri. „Este sub nivelul Preşedintelui un astfel de demers”, a comentat Cotroceniul.

''Un senator, care venit la noi şi a zis că nu vrea să meargă la PNL, ne-a spus că domnul Oprea le-a spus că inclusiv cu domnul Iohannis a discutat subiectul ăsta. Mi se pare o informaţie care dacă se dovedeşte a fi adevărată e foarte grav.

Domnul Oprea, domnul Steriu şi domnul Iohannis ar trebui să lămurească dacă au avut în trei sau câte doi discuţii pe această temă pentru că ar fi o implicare neconstituţională a preşedintelui în viaţa partidelor'', a declarat Liviu Dragnea, citat de Gândul.info, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN).

Întrebat dacă în acest context PSD se gândeşte la o suspendare din funcţie a lui Iohannis, Dragnea a dat un pas în spate şi a răspuns că ''informaţia trebuie lămurită.''

''Poate a fost o glumă a domnului Oprea sau un neadevăr, dar e o informaţie care circulă şi care trebuie lămurită'', a declarat Dragnea, adăugând că "o fuziune rămâne deschisă din partea PSD către UNPR, dacă încă nu au semnat documentele în faţa notarului, dacă vin cu o atitudine corectă."

În replică, Administraţia Prezidenţială a transmis, la solicitare Mediafax, că preşedintele Klaus Iohannis nu se implică în negocierile dintre partide pentru că un astfel de demers este sub nivelul preşedintelui.

"Evident că Preşedintele nu se implică în negocierile dintre partide. Este sub nivelul Preşedintelui un astfel de demers!", susţine Administraţia Prezidenţială.

Reamintim în context că în urmă cu 9 zile, Hotnews relata că surse politice au declarat că principalul motiv pentru care PNL insistă pe formarea unei alianţe cu UNPR este unul legat de palatul Cotroceni, şi anume asigurarea unei majorităţi în parlament pentru înlocuirea lui Mihai Răzvan Ungureanu de la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Răcirea relaţiilor între Iohannis şi MRU ar avea la bază faptul că MRU s-ar fi lăudat că din 2019 va deveni viitorul preşedinte al României. Un alt motiv de supărare al preşedintelui ar fi că un trust din presă, patronat de Cristian Burci, a publicat mai multe atacuri la adresa Administraţiei Prezidenţiale, "atacuri" ce ar fi culminat cu publicarea unor poze în care Dan Mihalache, fostul şef al Cancelariei Prezidenţiale, moţăia în timpul unei reuniuni oficiale. Preşedintele Iohannis ar bănui că oameni apropiaţi SIE ar avea un amestec în această afacere.