Dragnea i-a tras preşul de sub picioare lui Zgonea. "Unde e Vali, a plecat? E cam supărat pe mine"

Valeriu Zgonea a aflat cu stupoare, în ziua votului pentru alegerea noului preşedinte PSD, că Liviu Dragnea l-a trădat.
Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea la sediul PSD
Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea la sediul PSD (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deşi Liviu Dragnea i-a promis postul public lui Valeriu Zgonea, a doua funcţie din PSD - cea de preşedinte executiv al partidului - se pare că... s-a răzgândit. Vestea nu i-a picat deloc bine lui Zgonea care nu se aştepta la o astfel schimbare bruscă de atitudine din partea partenerului său, dezvăluie bn24.ro

În ziua votului pentru şefia PSD, liderii PSD aflaţi la sediul partidului s-au uitat împreună la meciul naţionalei de fotbal cu Insulele Feroe. Liviu Dragnea stătea la masă înconjurat de echipa lui, adică noul regim de la partid: Andrei Dolineaschi, secretarul general, Florin Iordache, şeful comisiei de vot, Mihai Fifor, liderul de la Senat şi Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct.

"În această ilustră adunare a picat, odată cu primul gol al Naţionalei, un Valeriu Zgonea negru de supărare. Viitorul preşedinte executiv al PSD, numărul doi după Dragnea, tocmai aflase că nu va mai fi numărul doi, pentru că Dragnea are de gând să facă 4 numere 2, adică în loc de un preşedinte executiv să facă 4 prim-vicepreşedinţi. Nominalizaţi pe piaţa neagră a informaţiilor erau Andrei Dolineaschi, Paul Stănescu (baronul de la Olt, prieten bun al lui Dragnea), Olguţa Vasilescu şi, ultimul pe listă, fără voia lui, Valeriu Zgonea.

Foc şi pară ca la Craiova, prin urmare. La pauză, cu un calm teleormănean imperturbabil, Dragnea ieşea agale din birou şi se îndrepta spre alt birou, întrebându-se angelic de ce-o fi supărat Vali. După a doua repriză, s-a mirat din nou. "Unde e Vali, a plecat? E cam supărat pe mine, dar nu înţeleg de ce". A aflat ceva mai târziu, când Vali a intrat peste el în birou, să tranşeze problema. Ori suntem preşedinţi, ori nu mai suntem. N-au tranşat nimic, urmând să se reia negocierile luni, înainte de şedinţa Comitetului Executiv", scriu jurnaliştii.

Liviu Dragnea intenţionează să propună modificarea statutului PSD, astfel încât conducerea formaţiunii să fie cuprindă din 18 posturi de vicepreşedinţi şi 4 de prim-vicepreşedinţi, dar fără promisa funcţie de preşedinte executiv, anunţată oficial cu dedicaţie pentru Valeriu Zgonea.

Statutul PSD urmează să fie votat duminica viitoare, la Congres, după care se va vota şi pentru alegerea noilor ocupanţi ai noilor funcţii. Valeriu Zgonea consideră însă că trecerea de la a fi preşedinte executiv al PSD la a fi unul dintre cei 4 prim-vicepreşedinţi este o retrogradare pe care o refuză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne