Dragnea i-a fixat ziua "execuţiei" lui Zgonea. Cum răspunde fostul său coleg

Deşi a fost exclus din PSD, Valeriu Zgonea nu vrea să renunţe de bunăvoie la fotoliul de preşedinte al Camerei Deputaţilor, astfel că foştii săi colegi intenţionează să-l dea jos cu forţa, schimbând prevederile legislative care l-au protejat până acum.
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Marţi, 7 iunie - este ziua fixată de preşedintele PSD Liviu Dragnea pentru "mazilirea" din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Valeriu Zgonea. Cum răspunde acestor declaraţii fostul său coleg?

"Eu am să comentez pe 7 iunie. (...) O singură dată am comentat ce a spus un lider politic şi am regretat. Nu sunt pentru a critica oamenii, fiecare dintre noi avem dreptul la opinie (...) şi fiecare lider politic are dreptul la opinie, de aceea, avem nevoie de unitate prin diversitate. Eu îmi păstrez punctul de vedere pe care îl am: nu trebuie să schimbi o lege ca să schimbi un om, cred că toţi avem un loc în societate", a fost replica lui Valeriu Zgonea, citat de stiripesurse.

Anterior, Liviu Dragnea anunţa planurile social-democraţilor de a-l da jos pe Valeriu Zgonea - fostul preşedinte executiv al PSD - de pe scaunul de şef al Camerei Deputaţilor.

"Este foarte posibil pe 7 iunie, marţi. Este campanie electorală, colegii deputaţi sunt în teritoriu. Ca să putem declanşa procedura de revocare ne trebuie, în mod aritmetic, un număr suficient (de parlamentari - n.r.). Totuşi, nu crapă Parlamentul dacă mai stă acolo (Valeriu Zgonea - n.r.) până pe 7 iunie. Pe 7 iunie suntem pregătiţi să îndeplinim procedurile de revocare", a declarat preşedintele PSD, citat de Agerpres.

Liviu Dragnea a explicat că partidul pe care îl reprezintă va face propunerea pentru şefia Camerei Deputaţilor în momentul în care respectiva funcţie va fi vacantă. "Atâta timp cât nu este vacant, eu nu îmi permit să vântur nume care să fie rostogolite. Când scaunul va fi vacant, PSD va face o propunere, care se va şi întâmpla".