Dragnea flutură din nou scenariul "OUG pe Coduri". "Cei care nu vor dori să meargă cu mine sunt nişte laşi, fricoşi"

Varianta OUG pentru modificarea Codurilor penale nu este exclusă, a transmis liderul PSD Liviu Dragnea, care pare nerăbdător să meargă "până la capăt" cu schimbarea legislaţiei din justiţie.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit din nou miercuri seară, la Antena 3, despre o eventuală ordonanţă de urgenţă privind Codurile penale.

"Eu merg exact înainte, fără ezitare. Cei care vor dori să meargă cu mine vor fi oameni curajoşi. Cei care nu vor dori să meargă cu mine, înseamnă că vor fi nişte laşi, nişte fricoşi (…) Putem schimba toate aceste lucruri, dacă ne ajută şi Guvernul, dacă toţi membrii Cabinetului rup această rezervă pe care o au, dacă nu mai acceptă să fie conduşi de funcţionari, dacă nu mai acceptă să stăm în continuare în întârzieri de proceduri din cauza unor funcţionari care ori sunt puşi de unii sau de alţii să întârzie sau să blocheze, ori au nişte interese personale, ori sunt incapabili. (...) Vreau să vorbesc despre parlamentari. Le mulţumesc tuturor la dumneavoastră în emisiune. Le-am mulţumit şi personal. Public vreau să le mulţumesc pentru puterea şi curajul de care au dat dovadă în aceste luni. Au rezistat la ameninţări, la jigniri, la îmbrânceli, la ameninţări şi deputaţii şi senatorii PSD. Şi în public le exprim respectul meu pentru tot ceea ce au făcut, pentru că împreună am reuşit să adoptăm până la finalul acestei sesiuni ceea ce părea imposibil: modificarea Legilor Justiţiei şi a Codurilor. Părea imposibil (…) Le mulţumesc pentru această atitudine. Ştiu că nu le-a fost uşor. Dacă şi Guvernul va face la fel, dacă şi colegii din coaliţie vor face la fel, atunci sigur vom câştiga", a declarat Dragnea, citat de G4Media.

Preşedintele PSD le-a cerut celor de la ALDE să nu mai ezite din cauza potenţialelor costuri electorale şi de imagine.

"Nu poţi, asta e credinţa mea, nu poţi să faci orice acţiune politică gândind întâi câte procente scad dacă fac asta, câte cresc dacă n-o fac. Domne, hai să le facem, pentru că avem convingerea că sunt lucruri bune pentru că ne-am angajat cu toţii în aceste lucruri. Şi în discuţiile directe toţi spun: Da domne, trebuie făcute. Păi atunci hai să le facem! Putem avea costuri de imagine? Da, putem avea azi costuri de imagine. Dar la finalul mandatului toate lucrurile bune, toate rezultatele bune ale acţiunilor noastre se vor vedea. Ele deja au început să se vadă. Este doar problema de curaj, dacă vor avea capacitatea, tăria toţi să-şi rupă această zgaibă. (...) Noi nu trebuie să avem niciun fel de ezitare în ceea ce priveşte poziţia noastră de susţinere până când Legile Justiţiei să fie promulgate, publicate şi intrate în vigoare, până când cele două Coduri Penale şi Codul Civil să fie promulgate, publicate şi intrate în vigoare, să finalizăm ceea ce am început", a precizat Dragnea.

Întrebat ce va face în faţa piedicilor puse de opoziţie şi de preşedintele Iohannis intrării în vigoare a legilor Justiţiei şi a Codurilor penale, Dragnea a replicat:

"Aici decizia va fi la Guvern. Nu o să impun premierului sau Guvernului nimic. Ceea ce ţine de Parlament, de decizia politică sunt lucruri rezolvate. Decizia politică a fost asumată, cu calendar anunţat public, respectat. De aici încolo să vedem cum se desfăşoară lucrurile în continuare, contestări. Ei vor să se întindă cu intrarea în vigoare a acestor legi cu speranţa restauraţiei. Ce va face Guvernul, ce vor face partidele din coaliţie, vom vedea. Şi eu aştept ca toţi colegii noştri să facă ceea ce e de făcut pentru ca obiectivele asumate de noi să fie îndeplinite."