Dragnea: E ceva fără precedent! Comisia Europeană - imixtiune brutală în actul de justiţie din România

O listă cu persoane care aveau probleme în justiţie a apărut într-un presupus document MCV, demers care poate fi catalogat drept o imixtiune brutală în actul de justiţie din România, a acuzat liderul PSD, Liviu Dragnea, care anunţă că premierul Viorica Dăncilă a decis să ia măsuri pe această temă.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul său/şi ministrul Justiţiei va cere clarificări Comisiei Europene în legătură cu un presupus document problematic care ar ţine de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, a transmis luni, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

"O temă importantă şi anume acea listă, într-un document MCV am înţeles, de persoane care erau în diverse faze ale unor proceduri judiciare, dosare sau procese pe rol... doamna prim-ministru ne-a informat că Guvernul său/şi ministrul Justiţiei vor transmite o scrisoare de solicitare de clarificări la Comisia Europeană în legătură cu acest document, care să încerce să afle şi să aflăm cu toţii ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informaţiile pe care s-au bazat şi de ce s-a făcut această solicitare pentru că deja din ce în ce mai mulţi dintre cei care şi-au exprimat un punct de vedere consideră şi se poate considera că de fapt aia a fost o imixtiune brutală în actul de justiţie din România şi se poate spune chiar că de fapt era o inducere a unei direcţii că acele persoane neapărat să fie condamnate. Nouă ni se pare ceva fără precedent, ceva foarte grav şi din acest motiv susţinem demersul pe care l-a anunţat doamna prim-ministru", a declarat Dragnea.

Preşedintele PSD susţine că demersul făcut de Dăncilă "ne va ajuta pe toţi să avem mai multe elemente, mai multe informaţii şi să încercăm să aflăm de fapt ce s-a întâmplat şi de ce a fost făcut un asemenea demers din partea Comisiei Europene către un stat membru din Uniunea Europeană".

"Tot astăzi doamna prim-ministru ne-a informat că va face o analiză şi de la 2012 până astăzi, să vedem dacă au mai fost astfel de solicitări şi dacă au mai fost nume şi prenume în vreun document emis de Comisia Europeană sau din partea MCV", a adăugat Dragnea.

Potrivit Digi4, jurnalistul Mihai Gâdea a prezentat, duminică, la Antena 3, un document datat 10 octombrie 2012, adresat Guvernului României, în care erau formulate mai multe solicitări în legătură cu MCV, mecanismul UE prin care încă de la aderarea ţării este monitorizată justiţia din România.

În documentul prezentat erau 21 de probleme care interesau Comisia Europeană, iar la punctul 20 se cerea o scurtă descriere a situaţiei curente şi să se stabilească paşii următori pentru cazurile de înaltă corupţie. În context, erau nominalizaţi, potrivit documentului, Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne