Dragnea, după ce DNA a cerut ridicarea imunităţii lui Tăriceanu: Poate că încearcă să determine ALDE să voteze moţiunea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut o serie de aluzii controversate cu privire la motivul pentru care procurorii DNA au deschis un nou dosar pe numele preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD);
Liviu Dragnea (Preşedinte PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, după ce procurorii DNA au cerut ridicarea imunităţii partenerului său de alianţă de la ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care este vizat de un nou dosar de corupţie.

"În legătură cu solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva domnului Călin Popescu Tăriceanu, nu ştiu ce este în dosar şi nu am de unde să ştiu, nu am văzut altă informaţie. Pot doar spune că mi se par câteva coincidenţe stranii. Chiar ieri, înainte ca astăzi dl Tăriceanu trebuia să meargă la Congresul ALDE, un eveniment politic important pentru ALDE din România, chiar ieri seară a apărut această solicitare, mi se pare o coincidenţă. De asemenea, mi se pare o coincidenţă faptul că este în siajul perioadei ultra anunţatei şi trambiţatei de către PNL care vor să depună o moţiune de cenzură. Nu mai cred demult în coincidenţe, în astfel de demersuri care sunt foarte aproape de desfăşurarea unor evenimente politice şi din acest motiv eu, personal, am o rezervă, dar neştiind conţinutul dosarului nu pot să fac alte comentarii", a declarat Dragnea.

Întrebat cum va aborda PSD cererea de ridicare a imunităţii a lui Tăriceanu înaintată de DNA, liderul PSD a replicat:

"Senatorii PSD trebuie în primul rând să ia la cunoştinţă despre documentele şi informaţiile şi acuzaţiile care sunt trecute acolo şi de abia după aia putem vorbi de cum vor vota, nu se poate pronunţa nimeni înainte. Eu doar v-am spus care sunt marile mele rezerve. Te poţi gândi că această cerere de urmărire penală a fost pusă în practică pentru a influenţa o eventuală decizie care să se ia în Congresul ALDE sau pentru a boicota prezenţa lui Tăriceanu la Congres sau pentru a influenţa pe dl Tăriceanu şi cei de la ALDE să susţină o eventuală moţiune de cenzură."

Reamintim că DNA îl acuză pe Tăriceanu că ar fi primit mită 800.000 de dolari în foloase necuvenite de la o companie austriacă, prin contracte fictive, pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial derulat de firmă. Potrivit presei, compania în cauză ar fi Fujitsu Siemens Austria iar contractele sunt pentru licenţe Microsoft. (Detalii aici)