Dragnea, dosarul cu numărul trei. Tăriceanu: Până la o decizie a instanţei, orice persoană e nevinovată

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a reacţionat după ce colegul său de alianţă de la PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală într-un nou dosar marca DNA.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Până la o decizie a instanţei, orice persoană chemată în faţa instituţiilor de anchetă e nevinovată, a remarcat luni, la Palatul Parlamentului, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, în contextul în care liderul PSD Liviu Dragnea tocmai a fost pus sub urmărire penală de procurori.

"Punctul meu de vedere este acela de a reafirma ceea ce am spus şi în trecut: până la o decizie a instanţei, orice persoană care este chemată în faţa instituţiilor de anchetă este nevinovată. Mai mult de atât, având în vedere precedentele numeroase din ultima vreme care arată în mod clar o încercare de răsturnare a actualei coaliţii şi a actualei majorităţi şi a Guvernului prin diferite mijloace, nu am nimic de adăugat, decât rog să se ia notă de acest punct de vedere şi mai departe, în funcţie de evoluţiile acestui dosar, voi putea să fac şi alte comentarii", a afirmat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost pus sub urmărire penală de procurorii anticorupţie într-un nou dosar, al treilea la număr până acum, pentru presupuse infracţiuni comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Constituirea unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul şi două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene - acestea sunt capetele de acuzare puse pe masă de procurorii DNA împotriva liderului PSD. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne