Dragnea, despre reacţia preşedintelui: Ce pot să comentez la o asemenea prostie marca Iohannis?!

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit marţi seară, în cadrul unei conferinţe de presă, despre ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei proaspăt adoptată de Guvern.

Întrebat dacă crede că Iohannis se referă la el când spune că prin OUG se creează un statut special pentru cei care au probleme în justiţie, liderul PSD a replicat: "Ce pot să comentez la o asemenea prostie marca Iohannis. Ce legătură are OUG aia cu mine?"

Presa a vrut să ştie dacă Dragnea crede că s-a respectat principiul transparenţei, în contextul în care OUG-ul a apărut incognito pe lista suplimentară a şedinţei de Guvern.

"Eu cred că da. Ordonanţa de urgenţă este de urgenţă, da?! Să se adopte repede", a precizat Dragnea.

Întrebat care era urgenţa şi care e opinia lui despre OUG, liderul PSD a evitat un răspuns.

"V-am mai spus, nu lucrez la Guvern. Pe textul OUG-ului m-am uitat, şi eu cred că este în regulă această OUG şi cred că era necesară, atât în ceea ce priveşte Institutul Naţional de Magistratură, cât şi în ceea ce priveşte celelalte articole din OUG", a punctat Dragnea.

Întrebat care este procedura prin care se va numi noul şef al DNA, în contextul în care procedura anterioară a fost încheiată, şeful PSD a răspuns:

"Procedura legală. Nu trebuie toată lumea să respecte legea? Zic. Adică domnul Iohannis nu trebuie să respecte şi el legea? Bun, chiar dacă rude sau, mă rog, membri ai familiei dumealui se zice că merg noaptea la Parchet, nu ca alţi oameni, dar totuşi legea din când în când trebuie să mai fie respectată chiar de el."

Reacţia preşedintelui

"PSD a acţionat astăzi din nou împotriva Justiţiei şi a statului de drept, împotriva României şi a cetăţenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanţe de urgenţă un statut special pentru cei care au probleme în justiţie.

Şi românii, şi liderii europeni ştiu că nu există nicio altă justificare pentru obsesia de a slăbi până la ineficienţă justiţia din România, în afară de interesele personale.

România nu poate fi pusă la dispoziţia celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiţiei", a transmis Klaus Iohannis.

Reamintim că Guvernul Dăncilă a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă privind modificarea legilor justiţiei care conţine o serie de prevederi controversate.

Ordonanţa adoptată la iniţiativa lui Tudorel Toader face, potrivit criticilor, un adevărat "stat în stat" din Secţia pentru investigarea magistraţilor, şeful acestei structuri fiind scos de sub autoritatea procurorului general. De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii este eliminată din numirea şefilor marilor Parchete, avizul urmând să fie dat de plenul CSM.

O altă modificare importantă este că procurorii nu mai pot fi delegaţi în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României, iar interimatul nu poate depăşi 45 de zile.

Ordonanţa a fost criticată dur de Opoziţie, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi de procurorul general Augustin Lazăr.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne