Dragnea, despre protestul #şîeu: Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei ţipă, noi dezvoltăm România

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat în termeni duri, vineri, în cadrul unui discurs susţinut în teritoriu, protestul #şîeu pentru autostrăzi, faţă de care şi-a exprimat susţinerea, cu puţin timp înainte, şi preşedintele Klaus Iohannis.

"Ţipă unii acum că nu se fac autostrăzi. Şi nişte şmecheri, care, vezi doamne, fac ei un metru de autostradă, ca să vorbim foarte cinstit, la ora 12:30 a început lucrul pentru primii kilometri de autostradă în Moldova, adică reali. Azi la 12:30. Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei ţipă. Noi dezvoltăm România. Citeam nişte comentarii de la oameni care gândesc, şi care gândesc şi care sunt informaţi şi care sigur că nu mai suportă atâtea minciuni. Acel om de afaceri, care am înţeles că a cheltuit 100.000 de euro pentru acest circ, dacă tot avea banii ăştia putea să dea 100.000 de euro la nişte case de copii, sau să-i doneze undeva. A zis: plec să văd dacă s-au început lucrările pe autostrada în Moldova. Şi a plecat spre Bucureşti. Numai că legea aprobată în Parlament este autostrada Târgu Mureş-Iaşi. Ce căuta spre Bucureşti? Totul este circ", a declarat Dragnea.

Liderul PSD le-a transmis un mesaj social-democraţilor:

"Rămâne la latitudinea noastră, la forţa şi determinarea noastră să spunem românilor adevărul. Eu nu vă cer altceva (către pesedişti –n.r.), nu vă cer să minţiţi, nu vă cer să manipulaţi, vă cer doar să fiţi aceiaşi români curajoşi pe care i-a avut PSD-ul, să spuneţi oamenilor ce se întâmplă, şi oamenii să judece, pentru că altfel îi lăsaţi doar pe aceşti circari conduşi de… - nu mai ştiu cum să-i spun lui Iohannis, sincer - leneş, după aia se supără prea rău, de fapt nu cred că se supără pentru că şi ca să te superi îţi trebuie efort … (aplauze în sală - n.r.). Spuneţi oamenilor despre investiţiile din fiecare localitate şi cum începe să apară satisfacţia la oameni."

Între timp, colegul său de partid Eugen Orlando Teodorovici a anunţat că se alătură protestului şi va face "grevă" în faţa Ministerului de Finanţe

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat susţinerea pentru demers: "În legătură cu protestul care se desfăşoară astăzi la ora 15:00, un protest pentru autostrăzi, vreau să ştie protestatarii că sunt alături de ei #şîeu!"

Reamintim că astăzi, 15 martie, la apelul lui Ştefan Mandachi - afaceristul care a construit din banii săi primul metru de autostradă din Moldova - numeroase firme, personalităţi, ba chiar şi primării vor intra în grevă de 15 minute la ora 15.00. Tot la ora 15.00, cel de la care a pornit ideea protestului prin grevă va inaugura în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, acel prim metru de autostradă pe care l-a dăruit Moldovei.

În replică, PSD a anunţat, pe Facebook, că autostrada Moldovei începe astăzi.

"Autostrada Moldovei începe azi! Varianta de ocolire, la profil de autostradă, a municipiului Bacău este parte integrantă din autostrada Moldova (coridorul IX pan european). Este un proiect lansat în 2017, în timpul guvernării PSD, în valoare de 144 de milioane de euro, cu finanţare asigurată. Ministrul Transporturilor, domnul Răzvan Cuc, va fi astăzi prezent începând cu ora 12:30 la începerea lucrărilor pe şantier", transmite PSD, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

În realitate, anunţul se referă la centura Bacăului, în lungime de 31 km din care 16 km se suprapun pe Autostrada A7.

Potrivit Hotnews, proiectul centurii ocolitoare a Bacăului este unul pe care autorităţile se chinuie să-l pornească încă din 2007, iar lucrările au început de o săptămână, nu azi, în ziua protestului #şîeu, aşa cum transmite PSD-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne