Dragnea: De ce nu iniţiază o lege prin care să mă evapor? PNL, USR şi PMP se umplu de ridicol

"De ce nu iniţiază o lege să nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea sau o lege prin care să mă evapor?", a reacţionat preşedintele PSD după ce PNL, USR şi PMP au anunţat se vor opune validării mandatului său de deputat.
Liviu Dragnea(preşedintele PSD)
Liviu Dragnea(preşedintele PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL, USR şi PMP intenţionează să se opună validării mandatului de deputat obţinut în urma alegerilor de Liviu Dragnea, demers care, în opinia preşedintele PSD este pur şi simplu "ridicol" din moment ce prevederea din Regulamentul Camerei invocată de opoziţie se aplică doar celor care au comis fraude electorale la prezentele alegeri.

"Am fost întrebat de foarte multe ori dacă am de gând să declanşez suspendarea preşedintelui, am spus de multe ori că nu am asta în obiectiv, în schimb văd din cealaltă parte, şi lăsaţi-o mai uşor cu PNL, USR şi PMP, nu le vin ideile lor, de la ei, ei nu vor nici măcar deputat să fiu. De ce nu iniţiază o lege să nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea sau o lege prin care să mă evapor?", a declarat Dragnea, la Antena 3, citat de News.ro.

În ochii preşedintelui PSD, situaţia este pur şi simplu "ridicolă", iar PNL, USR şi PMP "se umplu de ridicol" la rândul lor prin astfel de tentative.

Dragnea a explicat că Regulamentul Camerei Deputaţilor spune că acea comisie de validare trebuie doar să verifice condiţiile de eligibilitate şi dacă un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au încheiat, în urma cărora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere să se aplice şi în cazul lui.

Şeful PSD s-a întrebat dacă nu cumva aceste tentative de a-l ţine în afara Parlamentului şi a Guvernului au legătură cu "sistemul", care ar fi "speriat" de venirea sa la putere.

Reamintim că o prevedere din Regulamentul Camerei Deputaţilor îi sancţionează pe cei condamnaţi definitiv pentru infracţiuni legate de derularea procesului electoral.

"Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat (…) în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral", se arată în articolul respectiv din Regulament.

PNL, USR şi PMP consideră că Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Fraude la Referendum", intră şi el sub incidenţa acestui articol şi au anunţat că vor vota în consecinţă.

Propunerea comisiei de validare trebuie însă supusă dezbaterii şi apoi votului în Camera Deputaţilor, unde PSD şi aliaţii săi de la ALDE au împreună majoritatea şi este puţin probabil să voteze invalidarea mandatului lui Dragnea.